Стара Загора. По повод Световния ден на здравето днес на

...
Стара Загора. По повод Световния ден на здравето днес на
Коментари Харесай

В Стара Загора беше открита фотографска изложба, посветена на старозагорските медици и медицински специалисти

Стара Загора. По мотив Световния ден на здравето през днешния ден на алея „ Стара Загора “ в парк „ Пети октомври “ беше открита фотографска галерия, отдадена на старозагорските медици и медицински експерти, под надпис „ Стара Загора Ви благодари “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .

„ Всяка година изричаме своята респект към лекарите. Но през днешния ден този ден като че ли е доста по-значим, тъй като времето в което живеем, ни кара да осъзнаем в още по-голяма дълбочина какъв брой е значима специалността на всички, работещи в системата на опазването на здравето “, с тези думи зам.-кметът Иванка Сотирова показа експозицията. Тя насочи благодарности към създателя на фотографиите Мария Младенова като акцентира, че напълно нейна е била концепцията за основаване на изложбата, която е подкрепена от Община Стара Загора.

Общо 30 пана демонстрират, въпреки и през защитни костюми, лицата на старозагорски медици, борещи се на първа линия в пандемията от COVID-19.
Младенова е магистър фармацевт и всекидневно вижда напъните, които поставят лекарите в битката за здравето и живота на хората. „ Днес и през последната година и половина героите на деня са лекарите и всички медицинските експерти. Те поставят големи старания и влагат познания и умения, с цел да запазят здравето и живота на всички ни. Поклон пред всички тях “, сподели пред присъстващите основателят на галерия.

В екпозицията са събрани фотографии на медици от всички лечебни заведения, лекуващи пациенти с COVID-19, Центъра за незабавна здравна помощ и общопрактикуващи лекари от град Стара Загора.

Точно в 12.00 часа беше непокътнато едноминутно безмълвие и с включени сирени на линейки всички лекари и медицински служащи уважиха паметта на своите сътрудници, изгубили борбата с CОVID-19.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР