Сред кандидат-депутатите за 45-тото Народно събрание има агенти на бившата

...
Сред кандидат-депутатите за 45-тото Народно събрание има агенти на бившата
Коментари Харесай

Множество кандидат-депутати с досиета от ДС и РУМНО

Сред кандидат-депутатите за 45-тото Народно заседание има сътрудници на някогашната Държавна сигурност и Разузнавателно управление на Министерството на нар. Това демонстрира инспекция на Комисията за откриване на документите и за оповестяване на принадлежност на български жители към Държавна сигурност и разследващите служби на Българската национална войска, известна като Комисията по досиетата.

Лицата, регистрирани от РИК за претенденти за народни представители, са общо 5 962 лица. Проверени са обаче 2 620 лица. 3342 лица не подлежат на инспекция по силата на член 26, алинея 4 от = Закона за достъп и откриване на документите и за оповестяване на принадлежност на български жители към Държавна сигурност и разследващите служби на Българската национална войска – лица.

Лицата са обявени по азбучен ред, като се показва по кое време е вербуван, кой е бил началник и за кои структури е работил. Псевдонимът му също е оголен.

От изнесените данни излиза наяве, че Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи са с най-вече претенденти, които са имали досие. Вижте цялостния лист ТУК.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР