Спортното министерство освободи шефа на тотализатора и управителния съвет на

...
Спортното министерство освободи шефа на тотализатора и управителния съвет на
Коментари Харесай

Шефът на тотото към спортния министър: Политическо решение

Спортното министерство освободи шефа на тотализатора и управителния съвет на сдружението. Досегашните ръководещи се ангажираха да не апелират решението.

Спортният тотализатор е на облага от 2020-та година насам. Това разгласи сегашният изпълнителен шеф на сдружението Любомир Петров.

Заедно с цялото управление на сдружението, през днешния ден той направи доклад пред медиите във връзка поръчката на спортния министър да освободи него и сътрудниците му:

" Нямам пояснение, политическо решение ", споделя Петров.

Той отхвърли в тотализатора да има някакви нарушавания, а на въпрос за какво тогава министъра на спорта изиска оставката му - отговори: " Разбрахме се, че ще ни бъдат прекъснати правните отношения с едностранен акт на министерството. Ние се ангажирахме да не апелираме вписването на новия директорски съвет.

По-късно денем се състоя и среща в министерството, след която стана ясно:

" За 2021 година чистата облага е 11 милиона. Общата консолидирана облага с отчисленията, които плащаме на министерството на спорта, са в границите на 53 милиона ", сподели Петров.

А във връзка претекстовете за взетото решение, спортния министър Радостин Василев изясни:

" Защото по този начин съм решил, аз съм принципал на това сдружение и считам, че бих могъл да подкрепям по-добра връзка с управление, което първо съм назначил до провеждането на конкурс и в следствие не е политизирано ".

Одитът на Спортния тотализатор занапред ще бъде изработен, разгласи още Василев. А настоящето му решение е взето след негова инспекция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР