Спортният министърът Радостин Василев осигури военна техника, която да бъде

...
Спортният министърът Радостин Василев осигури военна техника, която да бъде
Коментари Харесай

Радостин Василев реши проблема с тока на Белмекен

Спортният министърът Радостин Василев обезпечи военна техника, която да бъде изпратена до ВСК “Белмекен”. Тя ще се употребява, с цел да няма спиране в електрозахранването на спортния комплекс, където сега упражняват 190 състезатели.
" Проведох незабавен диалог с министъра на защитата ген. Стефан Янев, с цел да бъде обезпечена военна техника, която да бъде изпратена до ВСК “Белмекен”. Тя ще се употребява, с цел да няма спиране в електрозахранването на спортния комплекс. То е нарушено от началото на седмицата поради тежките метеорологични условия и повреди по мрежата.
В рамките на утрешния ден нужният елемент, обезпечен от МО, ще дойде в базата, с цел да има нужната спомагателна мощ. Целта е да не бъде нарушен комфортът на спортистите и треньорските щабове, които сега са на предварителен лагер.
Екипът ми е в непрекъснат контакт със състезателите и треньорите, които са настанени в базата. Те бяха уверени, че е обезпечено задоволително гориво за зареждане на генераторите за да не бъде преустановяван подготвителният им развой.
Поддържам връзка и с шефа на ВСК “Белмекен” Йоло Николов, с цел да съм осведомен за потребностите на настанените във всеки един миг. Николов ме увери, че пътят до базата е пристъпен макар тежките условия. Няма спирания в отоплението на комплекса, както и в работата на кухнята.
Тренировъчният развой на спортистите не е преустановяван макар ситуацията. Подготовка в спортния комплекс организират към 190 състезатели и треньори.
В “Белмекен” са националните тимове на България по плуване, гребане, джудо и бокс за дами, както и професионалният боксьор Кубрат Пулев. Тренировки организират и състезатели от Русия по кану, гребане и ски насочване, както и норвежки спортисти по ски насочване. На подготовка е и националният тим на Сърбия по класическа битка.
Разпоредих на зам.-министъра на младежта и спорта инж. Владимир Харизанов да се изготвя всекидневен отчет за обстановката до цялостното разрешаване на казуса ", написа във фейсбук Василев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР