Спортният министър в оставка Радостин Василев е едно от имената,

...
Спортният министър в оставка Радостин Василев е едно от имената,
Коментари Харесай

Спортният министър за варианта да поеме МВР: Бойко Рашков ще им се види като пролетна песен

Спортният министър в оставка Радостин Василев е едно от имената, които се спрягат за правоприемник на Бойко Рашков в Министерството на вътрешните работи. За да се случи това обаче би трябвало да са налице няколко хипотези - първо новият състав на държавното управление на Асен Василев да бъде гласуван в петък и второ - Бойко Рашков да бъде определен за началник на КП КОНПИ.

Василев е юрист по специалност, ръководител на комисията по правни въпроси в 45-ото и 46-ото Народно заседание, някогашен народен представител от ИТН, разколник от партията на Слави Трифонов. Като състезателен министър сподели мускули на няколко пъти и работи твърдо, заканвайки се, че ще разнищи мафията в спорта.

Тази заран в студиото на бТВ, Радостин Василев твърдеше, че сходни диалози с него не са воден, само че даде закана, че в случай че поеме този пост, щяло да стане ужасно.

„ Мисля си, че този въпрос кара една доста огромна група от хора да изпитват под паника смут. Ако това се случи, нещата ще бъдат неконтролируеми за някои хора и за мафията. Рашков ще им се види като пролетна ария “, добави той.

" Моето предпочитание е бързо да се откри излаз от обстановката, без значение дали ще остана министър. Никога не съм се хващал за някаква позиция. Готов съм да бъда и депутат, и да не бъда. Битката с мафията е доста дребна част от тази с проведената престъпност в страната, която това държавно управление за първи път стартира. Виждам, чувствам и знам, че през тези 20 дни на безвремие мафията се съвзема. То е явно. Искам да бъде продължена тази политика, а дали от мен или от някой различен не е от толкоз огромно значение ", добави той.

Радостин Василев е и част от работната група, която приготвя програмата на възможното бъдещо държавно управление за идващите 6 месеца. Според министъра на спорта в оставка до края на деня през днешния ден би трябвало да е подготвена основата и рамката на наречената от него " форсмажорна стратегия ", която да разреши на държавното управление да действа в кратковременен и средносрочен проект. Гласуването от Народното събрание на държавното управление " Василев " би трябвало да стане най-късно в петък.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР