Спортисти от цял свят изпаднаха в безпрецедентна ситуация да нямат

...
Спортисти от цял свят изпаднаха в безпрецедентна ситуация да нямат
Коментари Харесай

Как ще се отрази на тялото на спортиста един месец без тренировки?

Спортисти от целия свят изпаднаха в невиждана обстановка да нямат достъп до басейни, зали и игрища поради пандемията от ковид.

Нарушен е дълго плануван подготвителен развой и то в олимпийска година.

Няма изясненост какъв брой дълго ще продължи обстановката и защото (с дребни изключения) всички се приготвят у дома, да забележим какво се случва с тялото на спортиста след едномесечна пауза.

Как реагира организма му? Какво да чака?

1. Сърцето реагира по друг метод

След четири дни без тренировки сърцето ви става по-малко дейно, тъй че може да забележите дефицит на въздух по-рано ", споделя Мишел Олсън, професор по теоретични науки и водещ откривател в лабораторията за кинезитерапия. Ако нямате време даже за домашния велоергометър, включете повече придвижване в ежедневните си задания, споделя Олсън. " Разхождайте се или се качвайте по стълбите, или направете огромно разчистване. Понякога не е належащо да напускате дома си, с цел да извършите постоянна и ефикасна подготовка “.



2. Мускули ви стават малко мързеливи

Мускулните кафези като цяло резервират силата си в продължение на седем до 14 дни, споделя Олсън, което значи, че имате към една до две седмици, преди да започнете да губите силата или достиженията, които сте достигнали. Според испански откриватели обаче човек поддържа релативно непрекъснато количество мускулна маса, макар четирите седмици безучастие. Вашите мускули може да не са толкоз мощни, само че никога няма да започнете от нулата.

3. Уменията, които работите най-вече, най-лесно ще изчезнат

" Като общо предписание, фитнес дейностите, за които полагате най-вече старания да овладеете или поддържате, ще бъдат първите неща, които ще забравите, когато спрете тренировките “, споделя Марк Шнайдер, персонален треньор в Movement Minneapolis. Затова когато се върнете към рутината и не можете да се справите, не се тормозете, след време още веднъж ще върнете уменията си.

4. Мотивация стартира да понижава

По време на месечната отмора е допустимо тялото ви да се промени най-малко малко, само че това, което е тревожно, е фактът, че може да бъде наранена и мотивацията ви. Обикновено, колкото повече тренировки прескачате, толкоз по-трудно ще ви бъде да намерите тласък, с цел да се върнете там. За да противодействате на това, не се налагайте да отидете на 110 % от това, което беше преди почивката. Вместо това " започнете да вършиме към 70% от това, което сте правили преди ", споделя Олсън. Според специалиста ще отнеме към две седмици, с цел да се върнете към рутината си.

5. Вашето тяло ще желае някакво придвижване

Ако въпреки всичко макар почивката имате интензивна работа и придвижвания, няма да бъде проблем след време да се върнете още веднъж към подготовка с висока активност. Тялото ви няма да не помни за всички тези придвижвания и бързо ще влезете още веднъж във форма.

Димитър Василев, bgswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР