Според русенските ловци, разрешеният в момента индивидуален лов без кучета

...
Според русенските ловци, разрешеният в момента индивидуален лов без кучета
Коментари Харесай

Русенските ловци плашат с национален протест

Според русенските ловци, позволеният сега самостоятелен лов без кучета в засегнатите от африканската чума региони, е неефикасен. Световната процедура показвала, че успеваемостта му е не повече от 2 %.
Те настояват, че в случай че не се позволи в най-скоро време груповият лов, казусът със болестта ще остане с години, тъй като тя ще продължи да се популяризира измежду оживелите диви животни.

Аз съм от Николово, Николово първи " падна ". Гарантирам ви, че и до в този момент до оградата на свинекомплекса има диви свине, които си живеят и които няма да умрат скоро. Имайте поради, че навътре в страната продължава да напредва чумата и тя няма да избегне нито един град и на всички места ще отиде, споделя Десислав Маринов - ловна дружинка село Николово.

Най-важното, съгласно ловците, е груповият лов да стартира оптимално рано, а не от първата събота на октомври и да завърши след Нова година.

Има подготвен закон за изменение и допълнение на Закона за лова и запазване на дивеча, който вероятно, в случай че бъде признат от Народното събрание, министър Танева ще подпише заповед да се открие средата на септември и да бъде продължен лова на гонка доникъде на март месец, изяснява Атанас Добрев - заместник-министър на земеделието, храните и горите:

Русенските ловци се заканиха, че в случай че настояванията им не бъдат задоволени, ще провеждат народен митинг на 15 септември.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР