Според проучване на фондация “Изкуството да живееш” през март 2020-та

...
Според проучване на фондация “Изкуството да живееш” през март 2020-та
Коментари Харесай

Безплатни антистрес курсове за здравни работници

Според изследване на фондация “Изкуството да живееш” през март 2020-та година измежду 1257 медицински служителя, за последните месеци 50,4% от лекарите оповестяват за признаци на меланхолия, 44,6% за тревога, 34% за бодърствуване, а 71,5% споделят за възприятие на незадоволеност.

Всички медицински лица у нас, които застават на първа линия при следващата вълна на Covid19, ще имат опцията да получат прочувствена и психическа поддръжка посредством специфични курсове за превъзмогване на напрежението. Курсовете ще съдържат различни, само че международно потвърдени техники, които понижават напрежението, ускоряват самоконтрола, оказват помощ за превъзмогване на шокови положение на организма. Този план включва доста страни, част, от които е и България. Техниките са основани на медитацията, йогата, динамичността на дишане и оказват помощ за опитомяване на страстите, които са най-сигурният път към ефикасната работа и стоическото прекарване на стресови обстановки. В основата им ще бъде неповторимата дихателна техника Сударшан укривам.

Курсовете са проведени онлайн и изцяло гратис за всички здравни чиновници в страната, от българския чеп на интернационалната организация “Изкуството да живееш”.

„ Изкуството да живееш “ е интернационална просветителна и филантропична организация с нестопанска цел. Основана е през 1981 година от знаменит филантропичен деятел и дипломат на мира – Шри Шри Рави Шанкар. Организацията действа в целия свят, а полезностите ѝ са насочени към кротичък свят, без принуждение и насърчаване на човешкия самоконтрол посредством разнообразни техники на медитация, йога и дихателни извършения.

Благодарение на своите принадлежности, фондацията е помогнала на милиони хора в целия свят да подобрят своето психическо и физическо здраве. Вследствие на което стартират да водят по-спокоен, балансиран и благополучен метод на живот, както вкъщи, по този начин и на работното място.

Константин Драгов е координатор на организацията за страната ни и първият инструктор по дихателната техника Сударшан укривам у нас.

С какво ще помогне този план на лекарите, по какъв начин ще ги улесни от натоварения работен ден?

Това са потвърдени техники, с помощта на които медицинските лица ще се почувстват по-спокойни, уравновесени, съсредоточени и положителни. Ще подобрят своето прочувствено, духовно и физическо положение. Ще усетят тялото си по-бодро, а силата си по-позитивна. Чувства, като раздразнителност, тревога, горест ще изчезнат. здравните чиновници ще бъдат пълноценни, както на работното си място, по този начин и вкъщи. Благодарение на спокойствието и самоконтрола, който ще основат, ще бъдат доста по-концентрирани, без да мислят за странични неща. Така ще са още по-полезни на обществото в тази сложна за всички обстановка.

“Осъзнаваме отговорността, която „ лежи “ върху медицинските лица и ежедневното напрежение, точно по тази причина желаеме да бъдем техни другари и помощници”, споделя Константин Драгов.

Благодарение на онлайн формата, в който ще се проведат курсовете, ще може да се включат лекари от цялата страна. Курсовете ще се проведат септември и октомври месец в три поредни дни. Важно е участниците да не пропущат нито един ден, с цел да усвоят пълноценно дихателните и йога извършения.

“Нашето общество от ден на ден схваща отговорността, която носят медицинските лица, както и напъните, които поставят, с цел да се грижат за нашето здраве и възобновяване. Самият работен развой в тази сфера е подложен на непрекъснат душевен и физически стрес, а след появяването на Covid19, той се усилва неведнъж. Това води до отмалялост, както на физическо, по този начин и на психическо равнище. А последствията са възприятие на меланхолия, раздразнителност и малоценен работен развой. В изследване на 1257 медицински служителя, 50,4% оповестяват за признаци на меланхолия, 44,6% тревога, 34% бодърствуване, а 71,5% споделят за възприятие на неудовлетвореност”, споделя Константин Драгов.

Над 70 самостоятелни научни проучвания са посочили голям брой изгоди от техниките за дишане на “Изкуството да живееш”.

Дванадесет научни проучвания са документирали доста облекчение на депресията, демонстрирайки 67-73% успеваемост. Изследванията демонстрират и заздравен имунитет и усъвършенствани сърдечно-съдови и дихателни функционалности.

Споделени отзиви от лекари:

" Аз съм Нели Стойчева, общопрактикуваш доктор с 17 годишна процедура.

Правя Сударшан укривам от няколко години, всяка заран в 6.00. Тя ме зарежда с сила, дава ми успокоение и мощ, с цел да се оправя с проблемите и напрежението в работата. Отношенията ми с пациенти и близки станаха хармонични и лишени от напрежение. Не болен съм и тялото ми е изпълнено с сила. Твърдо имаме вяра, че изгодите от тези курсове биха били от голяма изгода, както за чиновниците Ви, по този начин и за популацията на България.”

" Казвам се Елеан Зънзов и съм доктор, еластичен хирург с 27 годишна клинична процедура. От 10 години упражнявам Сударшан Крия и не преставам да се сюрпризирам от въздействието, което тя оказва върху физическото, прочувственото и менталното ми здраве! "

“През последната година и половина в Съединени американски щати, Канада, Европа и Индия тези безвъзмездни онлайн стратегии бяха посрещнати с голям интерес от здравните служащи на първа линия. Желаем по същият метод да бъдем потребни и на българските медици. Те са значима част от нашето общество, точно по тази причина „ Изкуството да живееш “ желае да им помогне да останат устойчиви в тази борба”, споделя Константин Драгов.

Дати на курсовете и записване:

17 - 19 септември

18 - 20 октомври

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР