Според определените от Централната избирателна комисия правила, предизборната кампания започва

...
Според определените от Централната избирателна комисия правила, предизборната кампания започва
Коментари Харесай

Започва предизборната кампания за предстоящия парламентарен вот

Според избраните от Централната изборна комисия правила, предизборната акция стартира 30 дни преди деня, в който ще се проведат изборите за народни представители.

Агитацията може да се води устно, документално, на събрания и през медиите. Излъчването и публикуването на платени пропагандни материали в средствата за всеобщо информиране би трябвало да бъде отделено с образен или звуков сигнал. Социалните мрежи като фейсбук и туитър не се смятат за медийни услуги. Всеки пропаганден материал наложително би трябвало да съдържа напомнянето, че „ пазаруването и продаването на гласове е закононарушение ”.

В хода на предизборната акция е неразрешено да се унищожават или заличават плакати, които са сложени съгласно разпоредбите. Не е разрешено пропагандните материали да съдържат гербa или националния байрак на България или която и да е страна. В деня за размисъл и в изборния ден пропагандата е неразрешена, а разлепените към този момент материали би трябвало да са отдалечени на минимум 50 метра от пространствата за гласоподаване. През всички 30 дни е наложително да се съблюдават положителните нрави и да не се накърняват достойнството и положителното име на претендентите.

Предизборната акция се води на български език и завършва в среднощ на 30-ти септември.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР