Според някои протеините са много тежък продукт и именно затова

...
Според някои протеините са много тежък продукт и именно затова
Коментари Харесай

Дефицит на протеини! Как да го разпознаем и предотвратим

Според някои протеините са доста тежък артикул и точно по тази причина е значимо да се ограничи приема му. Но дали това е по този начин и каква е истината за протеините?

И по този начин, те са незаменими съставни елементи и са главен строителен материал на тялото. Ние постоянно считаме, че умората или другите здравословни проблеми са свързани с авитаминоза или пък неприятното време, до момента в който в реалност източникът на всички проблеми може да е просто дефицитът на протеините.

Каква е тяхната функционалност?

Протеините обезпечават напредък, развиване и като цяло обикновено протичане на метаболитните процеси. Именно те са в основата при построяването на клетките на кожата, ноктите и косата, мускулите, тъканите на вътрешните органи, кръвните кафези и имунните тела.

 Дефицит на протеини

Основни функционалности на протеините

1. Участие в построяването на новите кафези - колагеновите и еластиновите протеини предотвратяват появяването на бръчките и дехидратацията на кожата. Също по този начин в композиция с кератина вършат ноктите по-здрави, а косата - по-блестяща.

2. Спомагат да се поддържат естествените метаболитни процеси - по-голяма част от хормоните и ензимите, които са виновни за метаболизма, са чист протеин или пък са негови производни съединения с други субстанции. Именно по тази причина, в случай че е нарушен синтезът на протеините, тогава се нарушава и метаболизмът.

3. Важен детайл при превозването на питателните субстанции сред клетките.

4. Защита на организма - коагулацията на фибриногенния протеин води до образуването на съсирек, което оказва помощ да се спре кървенето. Също по този начин характерните защитни антитела на имунната система (също протеини) се борят с вирусите, токсините, микробите и инфекциите.

5. Протеините миозин и актин играят огромна роля в мускулната релаксация и свиването на мускулите.

 Протеини

6. Спомагат за регулирането на pH на вътрешната среда на организма.

Именно по тази причина е значимо да консумирате храни, които са богати на протеини, защото те са значим детайл при доста от процесите в тялото.

Трябва обаче да запомните, че всеки един артикул би трябвало да се употребява умерено, а не да прекалявате, тъй като да вземем за пример несъразмерната приложимост на артикули, които са богати на протеини, могат да доведат до претоварване на тялото, интоксикация и запек.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР