Според най-новата теория на американския президент Доналд Тръмп, за разпространението

...
Според най-новата теория на американския президент Доналд Тръмп, за разпространението
Коментари Харесай

От Deutsche Welle: Възрастните да благодарят на младите в битката срещу коронавируса

Според най-новата доктрина на американския президент Доналд Тръмп, за разпространяването на ковид са отговорни така наречен " милениуми " (родените сред 1985 и 2000 година). Мнението на анализатора от Detusche Welle Джоел Дълрой обаче е, че точно това потомство сега жертва себе си за тогавашните " бейби буумъри " (родените сред края на Втората международна война и 60-те години на XX-ти век), написа БГНЕС и показва позицията на създателя:
Единствената жертва на ковид ще бъде митът за " привилегированото потомство на милениумите ". Нека не чуваме повече обвиняванията на бабите и дядовците им към тях: за техния индивидуализъм, нарцисизъм и яденето на прекомерно доста авокадо. Защото доста " бейби буумъри " в този момент дължат живота си на безкористността на младите .
Ограниченията, въведени в цяла Европа през последните дни, имат за цел да забавят разпространяването на COVID-19, с цел да се обезпечи достъп до болнични кревати и респиратори за сериозните случаи. Но тази обсада ще ограби цяло потомство – във връзка с обучение, кариера и приходи . Дори строгите ограничавания да продължат единствено един месец, както е планувано, резултатите върху стопанската система ще останат с години..
Тази обсада поради ковид е солидна проява за взаимните жертви сред другите генерации. Докато вирусът визира хора от всички възрасти, той е най-опасен и гибелен за слабите, болните и възрастните. Съзнателно реагираме, с цел да спасим живота на най-уязвимите. И по този начин би трябвало. Но дано бъдем наясно - доста младежи се отхвърлят от поминъка си, с цел да дадат късмет на по-възрастните да оживеят .
Разбира се, не всички са удовлетворени от блокадите. Много хора от всички възрасти към момента пренебрегват молбите и наредбите по отношение на това да останат вкъщи. Но забележителна част от популацията се преценява. И младежите пропущат учебно заведение, лекциите в университета или изоставят доходната си работа, без значение дали им харесва или не.
За тези, които са изгубили приходи, немското държавно управление дава обещание помощ и обезщетение и да се надяваме, че това ще се осъществя - изключително за хората на изкуството, самонаетите хора със свободни специалности и имащите собствен дребен бизнес. Но изгубената убеденост и вкоренената неустановеност са неща, които могат да заразят обществото за десетилетия : да вземем за пример немската просвета и до през днешния ден е преследвана от загатна за срутва на националната валута преди съвсем век.
И въпреки всичко в разгара на тези тревожни времена има признаци на вяра за бъдещето след ковид. Хората още веднъж станаха хуманни. След " сраженията в супермаркетите ", множеството хора възприеха апела да ограничим дейностите си в интерес на уязвимите. Идеята, че хората не желаят да пожертват нищо свое поради богатството на другия беше опровергана . Хората демонстрираха, че са подготвени за коренно преосмисляне на действителността.
Изведнъж се появиха нови стопански модели и започнаха да наподобяват вероятни. Понятията " държавно контролиране ", " ограничение на пазарите ", " държавни пари за бизнеса и обособени лица ", " национализиране на основни промишлености ", " отсрочване на скъпи почивки " и даже " отвод от главен приход " към този момент се възприемат като признаци на здрав разсъдък. Само преди седмица това би било немислимо.
Сега, когато сме прескочили бариерата на икономическото въображение, можем да продължим по-нататък и да създадем нови устойчиви способи на ползване, произвеждане, систематизиране и произвеждане на сила. Тези, които спорят за новата зелена договорка, би трябвало да се възползват от момента и да изискат проект за възобновяване, който да докара до стабилно общество, настоящо в границите на екологичните запаси, с които разполага. В последна сметка, поддържащата индивида екосистема страда от икономическо заболяване, което подкопава нашето битие. Климатичната рецесия е даже по-смъртоносна от COVID-19, а жертвите й - въпреки да не са диагностицирани и преброени, са също толкоз действителни.
По-младите генерации застанаха отпред на придвижванията за фрапантна реакция на климатичната рецесия, единствено с цел да бъдат спрени от упоритите старейшини. И в този момент младежите жертват свободата, просперитета и опциите си в интерес на същите тези възрастни хора, които имат освен слаби тела, само че и слаби причини в разногласието с тях . Като отплата за блокирането на ковид, младите би трябвало да получат това, което към този момент желаеха: бъдеще без изкопаеми горива.
Още: " Епидемията от ковид продължава да удря света, Южна Америка почна да я усеща "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР