Според Майк Макглоун от Bloomberg, тъй като опитните инвеститори и

...
Според Майк Макглоун от Bloomberg, тъй като опитните инвеститори и
Коментари Харесай

Може ли златото да засенчи Биткойн условия на рецесия?

Според Майк Макглоун от Bloomberg, защото опитните вложители и финансовите специалисти от ден на ден се сплотяват към мнението, че Съединените щати се насочват към криза, някои класове активи могат да се показват по-добре от други при разгръщането на депресията.

По-конкретно, съгласно разбора на Макглоун, златото може да се окаже в по-благоприятна позиция спрямо водещата криптовалута Биткойн (BTC) по време на тази криза, изключително в случай че тя е обвързвана със спад на фондовия пазар, както се вижда от графиката, показваща 100-седмичната пълзяща междинна както на златото, по този начин и на Биткойн, която специалистът показа на 7 май.

Той показа:

Интересно е, че по-рано златото означи мощно възходящо придвижване – до $2,052 за унция, защото Федералният запас увеличи лихвените проценти с 25 базисни пункта до 5.25%, което е най-високото им равнище от повече от две десетилетия.

Що се отнася до Биткойн, специалистът показа, че поддържането на съпротивата над $30,000 би било първична индикация за превръщане на наклонността за всички криптовалути , само че таванът наподобява се ускорява от 2 май.

Той добави:

Според Макглоун, консенсусът за меко приземяване и че най-лошото е отминало е подобен при акциите и криптовалутите, като последните имат по-висока бета и податливост да бъдат водещ знак. Освен товa той показа, че прогнозите за криза на Bloomberg Economics са се преместили за към юли.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР