Сред многобройните амбициозни начинания, предприети от икономическия съюз БРИКС, Китай

...
Сред многобройните амбициозни начинания, предприети от икономическия съюз БРИКС, Китай
Коментари Харесай

БРИКС: Огромна новина от Русия и Китай

Сред многочислените амбициозни инициативи, подхванати от икономическия съюз БРИКС, Китай и Русия показаха нова самодейност.

Доклади на The Daily Mail настояват, че двете страни стартират построяването на нуклеарно енергийно оборудване, предопределено за Луната.

Този упорит прокет съставлява значим съставен елемент на взаимната самодейност за Международна лунна изследователска станция сред Китай и Русия. Въпросната база, чието строителство ще стартира през 2026 година, е замислена като грамаден комплекс, който ще способства за доста възстановяване на познанията ни по тематиката.

Неотдавнашното известие се прибавя към поредицата от амбициозни начинания на БРИКС, който е очевидец на доста разгръщане и съгласувани старания за оборване на западната икономическа надмощие посредством тактики за дедоларизация.

Въпреки това взаимното начинание за основаване на база на Луната с нуклеарна мощ съставлява знаково събитие в програмата на блока. Предложеният комплекс, чийто радиус от четири благи се разказва като надхвърлящ мащабите на известни увеселителни паркове като тези, ръководени от Disney, се чака да приюти учени, натоварени със задачата да организират задълбочени проучвания на Луната и нейната екосистема.

Според известията Москва е обрисувала проекти за започване на строителството през идващото десетилетие, като Руската галактическа организация възнамерява планът да бъде приключен сред 2033 и 2035 година

Изборът на нуклеарна сила се дължи на приетата ѝ успеваемост, изключително поради продължителността на лунните нощи, които не престават почти 14 земни дни, което прави слънчевите панели непрактични. Вследствие на това е взето решение за потребление на нуклеарна сила за поддържане на лунната база.

Освен това в отчета се акцентират амбициозните проекти на Русия за изследване на Луната, в това число експедиции до нейната полярна област, планувани за 2028 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР