Ръстът на токенизираните финансови продукти е само началото, тъй като

...
Ръстът на токенизираните финансови продукти е само началото, тъй като
Коментари Харесай

Токенизираните фондове може да избягат от пазара на стабилни монети – ето защо

Ръстът на токенизираните финансови артикули е единствено началото, защото огромните финансови играчи изследват капацитета на блокчейн технологията.

Според Колин Бътлър, началник на отдел „ “ в Polygon Labs, този интерес може да докара до появяването на ончейн фондове, които могат да оспорят господството на постоянните монети.

През 2021 година Franklin Templeton започва своя ончейн фонд Government Money, употребяващ блокчейна на Polygon и Stellar за транзакции и вписване на собствеността върху акциите.

По сходен метод BlackRock показа своето токенизирано предложение, USD Institutional Digital Liquidity фонд, в мрежата на Етериум през март. След това BlackRock организира кръг на финансиране за Securitize, компания, фокусирана върху въвеждането на обичайни финансови активи в блокчейн .

Към 30 април фондовете на BlackRock и Franklin Templeton са натрупали надлежно $375 милиона и $368 милиона в ръководени активи.

Бътлър акцентира, че бъдещото повишаване на активите им зависи от използването на вложителите. Franklin Templeton получи регулаторно утвърждение, с цел да даде опция на институционалните вложители да трансферират дялове от своя ончейн фонд на други акционери, което открива благоприятни условия за новаторски приложения, като да вземем за пример компании за рисков капитал, които изпращат доходоносни цифрови активи на крипто-портфейлни компании, които нямат банкови взаимоотношения.

Понастоящем пазарът на постоянни монети се прави оценка на към $160 милиарда. За разлика от фонда Franklin Templeton обаче постоянните монети не оферират на потребителите рентабилност.

Бътлър допуска, че като се създадат ончейн фондовете по-безразборни и съобразени с съответни случаи на приложимост, тези артикули евентуално биха могли да се откъснат от съществуващия пазар на постоянни монети, да не приказваме за бъдещия публичен пазар.

Появата на ончейн фондовете съставлява доста развиване в пресечната точка на обичайните финанси и блокчейн технологията, предлагайки нови благоприятни условия за вложителите и евентуално променяйки финансовия пейзаж.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР