Нидерландските партийни лидери днес постигнаха споразумение за формирането на дясно

...
Нидерландските партийни лидери днес постигнаха споразумение за формирането на дясно
Коментари Харесай

В Нидерландия се споразумяха - ще има ново дясно правителство

Нидерландските партийни водачи през днешния ден реализираха съглашение за образуването на дясно държавно управление, заяви крайнодесният политически водач Герт Вилдерс, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. Това стана съвсем шест месеца след изборната победа на Вилдерс, който сподели, че няма да бъде министър-председател.

" Имаме съглашение сред сътрудниците ", сподели той.

Парламентарните групи на четирите партии в този момент ще би трябвало да отговорят на съглашението, преди то да бъде финализирано по-късно денем, сподели Вилдерс. Това открива вероятността още една страна от Европейския съюз да се ориентира към крайната десница седмици преди изборите в целия Европейски Съюз, уточни Асошиейтед прес.

Вилдерс посочи, че самият той няма да бъде министър-председател, защото личността му остава прекомерно последна за съдружните му сътрудници, само че неговата Партия на свободата ще бъде движещата мощ в обединението.

Тъй като крайнодесните и популистките партии към този момент са част от или управляват половин дузина държавни управления в 27-членния блок, те наподобява са в позиция да реализират обилни резултати на изборите за Европейски Съюз от 6 до 9 юни.

За момента не е ясно кой ще стане министър председател.

" Това към момента е от решаващо значение. Ако желаете едно държавно управление да успее, би трябвало да имате министър-председател, който да сплотява ", сподели Питър Омцихт, водач на центристката партия " Нов публичен контракт ".

Дясноцентристката Народна партия за независимост и народна власт на досегашния министър-председател Марк Рюте и популисткото Фермерско-гражданско придвижване участваха в съдружните договаряния.

По-рано през днешния ден Вилдерс сподели, че денят може да стане " исторически ", в случай че партията му най-накрая бъде позволена в държавното управление. Преди десетилетие тя поддържа държавно управление на малцинството, само че не беше част от него.

Партията на свободата на Вилдерс завоюва 37 места в 150-местната долна камара на нидерландския парламент, а четирите партии дружно имат удобно болшинство от 88 места.

След две десетилетия в съпротива Вилдерс наподобява имаше късмет да оглави ръководството на страната, дълго време известна с толерантното си общество, само че той се отдръпна в полза на прокарването на множеството от стратегиите си.

От Финландия до Хърватия твърдолинейни десни партии са част от европейските ръководещи обединения, а крайнодесни или популистки министър председатели управляват Унгария, Словакия и Италия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР