Rain, регулиранa крипто борса, базирана в Бахрейн, призна за значителен

...
Rain, регулиранa крипто борса, базирана в Бахрейн, призна за значителен
Коментари Харесай

Регулирана от ОАЕ крипто борса съобщи за пробив на сигурността

Rain, регулиранa крипто борса, основана в Бахрейн, призна за забележителен пробив в сигурността, довел до загубата на $14.8 милиона. Въпреки това борсата твърди своите клиенти, че всичките им средства са предпазени.

Съобщава се, че на 29 април 2024 година Rain е претърпяла сериозен пробив в сигурността, като блокчейн специалистът, прочут като “ZachXBT ” разкри, че са изгубени $14.8 милиона. Откраднатите средства са били разпределени в портфейли, съдържащи 137.9 BTC и 1,881 ETH, които не са били докосвани след офанзивата.

ZachXBT допусна, че Rain евентуално е била подложен на експлойт, с подозрителни изходящи потоци от неговите портфейли с BTC , ETH , SOL и XRP . Откраднатите средства бързо са били трансферирани към тържища и обмени за BTC и ETH.

В отговор от Rain разгледаха казуса в обява, като увери клиентите, че обстановката е позволена и са подхванати нужните ограничения за отбрана на средствата на клиентите. Те подчертаха, че всички потребителски средства се съхраняват несъмнено на база 1:1, като се съблюдават строги регулаторни стандарти и правила за сигурност.

Rain Group съобщи, че е покрила всички евентуални загуби, произлизащи от случая, като подсигурява, че ползите на клиентите са предпазени. Борсата продължава да действа, като предлага крипто покупки, продажби, изпращане, приемане, както и депозити и тегления на фиатни пари.

Освен това от платформата обявиха уговорката си да сътрудничат напълно на правните и регулаторните органи, с цел да се оправят с казуса по подобаващ метод.

Инцидентът акцентира по-широкия въпрос за отбраната на средствата на централизираните крипто тържища, като през последните години вложителите изгубиха съществени суми поради хакове и експлойти.

Rain се контролира както от Abu Dhabi Global Market в ОАЕ, по този начин и от Централната банка на Бахрейн. През 2022 година борсата набра $110 милиона финансиранe, взаимно управителен от Paradigm и Kleiner Perkins, с присъединяване на разнообразни страни, в това число Coinbase Ventures, Global Founders Capital, MEVP, Cadenza Ventures и CMT Digital.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР