FalconX ще трябва да плати $1.8 милиона, за да покрие

...
FalconX ще трябва да плати $1.8 милиона, за да покрие
Коментари Харесай

Крипто платформата FalconX стигна до споразумение със CFTC за $1.8 милиона

FalconX ще би трябвало да заплати $1.8 милиона, с цел да покрие обвиняванията на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC), че е нарушила законите за стоките, като не се е записала като търговец на фючърсни комисиони (FCM).

Работейки посредством своя артикул „ “, FalconX е служила като крипто брокер, предоставяйки на институционални клиенти, в това число на някои от тях в Съединени американски щати, достъп до разнообразни крипто тържища за търговия с деривати като фючърси и суапове.

Въпреки че се брандира като „ “, FalconX не бе записана по подобаващ метод в CFTC. Докато едно от нейните портфейлни сдружения, FalconX Bravo, е било записано като суап дилър в CFTC от август предходната година, както се показва в съглашението за споразумяване на разногласието.

В бизнес практиките на FalconX за институционални клиенти постоянно липсваше точна KYC информация, предоставяна на крипто тържищата, с които тя търгуваше. Въпреки това, откакто през март 2023 година CFTC заведе дело против Binance и нейния някогашен основен изпълнителен шеф Чанпен Джао за сходни нарушавания, FalconX непринудено усъвършенства метода си към събирането на информация, идентифицираща клиента. Това включваше условие от клиентите да разпознават местоположението на крайните бенефициенти на активите, корпоративните седалища и чиновниците, контролиращи Edge сметката на вложителя.

След въвеждането на тези по-строги условия за опознаване на клиентите (KYC0 FalconX рапортува на CFTC, че Edge е изгубил половината от клиентите си.

В съглашението за споразумяване на разногласието CFTC призна напъните на FalconX за премахване на нередностите и значителното съдействие с следствието, което докара до понижаване на глобата спрямо тази, която можеше да бъде наложена.

Като част от съглашението , FalconX би трябвало да заплати $1,179,008 под формата на освобождение от отговорност и гражданска глоба в размер на $589,504. Освен това тя би трябвало да прекрати и да се въздържа от дейности като нерегистриран FCM.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР