Според източници изпълнителният директор на компанията ще свидетелства пред американските

...
Според източници изпълнителният директор на компанията ще свидетелства пред американските
Коментари Харесай

След скандала: Facebook прави първи стъпки към прозрачност

Според източници изпълнителният шеф на компанията ще свидетелства пред американските регулатори при започване на април.

Още по тематиката
Грозното лице на Фейсбук

Скандалът с консултантската компания Cambridge Analytica сподели, че най-голямата обществена мрежа мутира в средство за психическо влияние
23 мар 2018
40 милиона души не харесват това

И още няколко тематики от новия брой на " Капитал "
23 мар 2018
Зукърбърг наруши мълчанието си и призна за неточности на Фейсбук

Изпълнителният шеф даде обещание три съответни стъпки в кратковременен проект в опит да понижи вредите от случая с Cambridge Analytica
22 мар 2018
Фейсбук се изправя пред американските регулатори

Скандалът с Cambridge Analytica се задълбочава, шефът на компанията беше уволнен
21 мар 2018 От 16 март - когато Кристофър Уайли постави началото на абсурда към Фейсбук с признаниятата си - пазарната оценка на компанията падна с близо 80 милиарда $. Сега от обществената мрежа се пробват да възвърнат доверието на потребителите, преди още от тях да се включат в тренда #DeleteFacebook.

На фона на отрицателния PR в сряда компанията показа няколко промени, които ще разрешат на потребителите по-лесно да намират, теглят и управляват персоналните си данни от платформата. Актуализациите ще влязат в деяние през идващите няколко седмици.

Как се връща доверие

Според Роб Шерман, заместител началник на отдела за отбрана на персоналните данни във Фейсбук, компанията е почнала работа по този план още преди Уайли да разкрие, че Cambridge Analytica е основала онлайн инструмент за психическо профилиране на към една четвърт от американското население въз основата на техните профили.

" През последната седмица стана ясно, че сме изгубили доверието и би трябвало да работим, с цел да си го върнем ", разяснява Шерман, представен от Financial Times (FT).

Според софтуерното издание Wired актуализациите, които следва да влязат в деяние, са съвсем напълно козметични, само че могат да имат огромен резултат.

" Едно е да прочетеш изискванията за събиране на данни, която изяснява съществени практики. Съвсем друго е да видиш личните си данни и да можеш да ги контролираш ", изяснява Шерман.

В сряда компанията показа нов дизайн на менюто " настройки " в мобилното приложение. Досега настройките бяха по-скоро " скрити " от очите на потребителите в близо 20 разнообразни страници на платформата.

Компанията показа и нов бърз достъп до настройките за дискретност, който би трябвало да разрешава управлението на персоналните данни да се случва по-лесно. Потребителите ще могат също по този начин да теглят, управляват и трият някои от събраните за тях данни в обособени и категоризирани папки.

" Чухме задоволително ясно, че настройките за персоналните данни и други значими принадлежности се намират прекомерно мъчно и че би трябвало да създадем повече, с цел да държим хората осведомени ", написаха ръководители от високо равнище в компанията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР