Според изчисления на Пентагона Украйна вече има повече танкове в

...
Според изчисления на Пентагона Украйна вече има повече танкове в
Коментари Харесай

Украйна вече има повече танкове от руснаците

Според калкулации на Пентагона Украйна към този момент има повече танкове в придвижване, в сравнение с Русия, написа в. „ Вашингтон поуст “. Войната, стартирана непредизвикано от съветския агресор на 24 февруари, след дни ще навлезе в третия си месец.

„ В момента украинците имат повече танкове в Украйна, в сравнение с руснаците… и те сигурно знаят по какъв начин да ги употребяват “, сподели служителят от Пентагона, поискал анонимност. Сравнителният брой на танковете самичък по себе си не е определящ коя страна има превъзходство, само че самият факт е незабравим.

Русия преориентира нашествието си, с цел да се концентрира основно върху източния район на Донбас на Украйна и по южното крайбрежие, където пристанищният град Мариупол продължава да бъде обграден и бомбардиран от окупаторите. От началото на войната украинските сили унищожиха голям брой съветски танкове и друга бронирана военна техника. Част от съветските танкове пък бяха изоставени, което демонстрира неподготвеността на агресора какво го чака на украинска земя. До момента, по данни на Киев, над 830 съветски танка са унищожени във войната.

Украинската войска продължава гневно да пази земята си. В Киевска област съветските войски бяха разрушени и избягаха назад към Русия и Беларус. Сега Русия е съсредоточила силите си само върху един фронт – Донбас. Западните страни не престават да оказват военна и финансова помощ на Киев. Само преди часове президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че е разрешил даването на Украйна на спомагателна военна помощ, която ще бъде на стойност 800 милиона $. Помощта включва гаубици и дронове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР