Читиринадесет души пострадаха в Източна Германия, след като покритото ремарке

...
Читиринадесет души пострадаха в Източна Германия, след като покритото ремарке
Коментари Харесай

Четиринадесет души пострадаха в Германия, след като се преобърна ремарке на трактор

Читиринадесет души пострадаха в Източна Германия, откакто покритото ремарке на трактора, който ги караше, се прекатурна, съобщи ДПА. Инцидентът се е случил по време на празненства през вчерашния ден по случай католическото Възнесение Христово (у нас празнувано като Спасовден) в провинция Тюрингия.

Двама от потърпевшите пасажери - мъж на 26 години и жена на 19 години, са със съществени контузии, показва ДПА, като се базира на информация от полицията от през вчерашния ден вечерта. Два хеликоптера с екипи за незабавна помощ са се отзовали на мястото наоколо до село Дойна, на към 100 и четиридесет километра източно от град Лайпциг.

Дванадесет души са с леки пострадвания, в това число и трактористът, който е разследван за причиняване на телесни повреди заради немарливост.

" Забранено е трактор да се движи с този вид ремаркета ", декларира за локалния " Тюрингер алгемайне цайтунг " регионалният заместник-началник на Айхсфелд - Андреас Пфрот. " Предупреждаваме хората всеки ден. Но по този начин или другояче се случва ", прибавя той, написа Българска телеграфна агенция.

ДПА напомня, че единствено преди десетина дни - по време на церемониал по случай Деня на труда 1 май - при сходен случай пострадаха 30 души в провинция Баден-Вюртемберг.  

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР