Руски съд разпореди да бъдат запорирани сметки, имущество и акции

...
Руски съд разпореди да бъдат запорирани сметки, имущество и акции
Коментари Харесай

Москва изземва активите и на Дойче банк“ в Русия

Руски съд разпореди да бъдат запорирани сметки, имущество и акции на " Дойче банк " (Deutsche Bank) в Русия в границите на правосъдно дело против немската банка, съобщи Ройтерс, базирайки се на правосъдни документи.

Банката, дружно с немската компания " Линде " (Linde), е била един от кредиторите-гаранти по контракт за създаване на цех за преправка на природен газ в Русия, който е бил преустановен заради налагането на наказания от страна на Запада, предаде economynews.bg. 

Делото е импортирано за разглеждане след тъжба от страна на основаното в Санкт Петербург " РусХимАлианс ",

взаимно дружество, чиито мажоритарен дял е благосъстоятелност на съветския газов колос " Газпром " и което е оператор на плана.

Арбитражният съд в Санкт Петербург забрани на " Дойче банк " да употребява 100-процентовия си дял в уставния капитал на съветското си дъщерно сдружение, както и в " Дойче банк Технолоджи Сентър " (Deutsche Bank Technology Center LLC).

Съдът също по този начин наложи запор на скъпи бумаги, недвижими парцели и банкови сметки на " Дойче банк ", както и на съветската ѝ дъщерна компания и " Дойче банк Технолоджи Сентър ООД "

на стойност до 238,6 милиона евро (259,36 млн. долара).

Руски съд е постановил да бъдат конфискувани скъпи бумаги, наличност по банкови сметки, недвижими парцели и другите активи на компании, благосъстоятелност на банка " УниКредит " (UniCredit), на обща стойност от 462,7 милиона $. Това съобщи Ройтерс, базирайки се на правосъдни документи. 

В рамките на дело против италианската банкова група, трибунал в Санкт Петербург е разпоредил да бъдат иззети активи, благосъстоятелност на " УниКредит ", както и 100 % от акциите на фирмите " УниКредит Лизинг " (UniCredit Leasing) и " УниКредит Гарант " (UniCredit Garant). 

" УниКредит " беше една от финансовите институции, които издадоха банкови гаранции за план за построяването на цех за съветски полутечен природен газ (ВПГ). Той трябваше да бъде осъществен от немската компания " Линде " (Linde ). Проектът беше преустановен на фона на западните наказания против Русия, наложени й поради военната инвазия в Украйна, напомня Ройтерс.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР