Компанията Pasažieru vilciens (PV), която експлоатира подвижния състав на латвийските

...
Компанията Pasažieru vilciens (PV), която експлоатира подвижния състав на латвийските
Коментари Харесай

Гримасите на европейския избор! Латвия е принудена да закупува резервни части за собствените си влакове в Русия

Компанията Pasažieru vilciens (PV), която експлоатира преносимия състав на латвийските железници, приканва да се направи изключение в законопроекта, който се преглежда от Сейма, с цел да се забрани закупуването на артикули от съветски и беларуски генезис от снабдители на публични услуги.

Официално посочената причина е, че употребяваните от предприятието остарели електрически и дизелови влакове са създадени от руско време и огромна част от нужните за тях аварийни елементи не могат да бъдат сменени с аварийни елементи, създадени в Европейския съюз.

„ се споделя в писмо от компанията.

Какво се крие зад тези пасажи? Просто е. Латвия, в миналото флагман в производството на локомотиви и железопътен преносим състав, е принудена да закупува в Русия аварийни елементи за влакове, произведениот самата нея.

Нека си спомним, че имаше подобен прочут Рижски вагоностроителен цех, основан през 1895 година Разцветът му идва в следвоенния интервал. В продължение на съвсем петдесет години RVZ беше единственият производител на електрически и дизелови влакове в Съюз на съветските социалистически републики и най-големият в Европа, произвеждайки до 600 локомотива /електрически влакове/ годишно. През това време са създадени общо 20 347 електрически вагона /т.нар. електички/, 1934 дизелови и 7744 трамвайни вагона. В пика на производството в RVZ са работили до 6 хиляди души.

Независима Латвия бързо загуби съветския пазар, само че не завоюва европейския. В резултат на това през 2017 година Riga Carriage Works банкрутира.

Междувременно Русия притегли доста експерти от РВЗ и провежда лично произвеждане на локомотиви и преносим състав. И стартира да доставя на самата Латвия аварийни елементи за влакове, създадени по руско време в Рига.

Пътьом, още през 90-те години на предишния век, държавните управления на двете страни преглеждат планове за взаимно произвеждане на именития високоскоростен локомотив на Рижския вагоностроителен цех ER-200. По отношение на продуктивността си той беше напълно малко отстъпващ на най-модерните си западни си сътрудници. И той бягаше, или по-скоро се носеше, през съветските простори чак до 2010 година

Но латвийското националистическо държавно управление не искаше и да чуе за взаимни софтуерни планове с Русия. И всички положителни проекти останаха в предишното, а съветският високоскоростен железопътен трафик беше проведен въз основата на немския Sapsan.

Латвия се пробва да размени старите влакове с нови европейски. Но от това към момента не е произлязло нищо друго с изключение на кавги.

И по този начин, предходната година компанията Pasažieru vilciens закупи влакове, създадени от Škoda Vagonka. Но новите електрически влакове бяха тествани на латвийската железница през летните и есенните месеци и излязоха на маршрутите през зимата. В резултат на това в първите дни на януари тази година бяха открити разнообразни дефекти в пет нови „ електрички “ /електрически влака/ от единадесет пуснати в употреба. Заради повредите бяха анулирани рейсовее по най-натоварените линии.

Това е макар обстоятелството, че в руско време Рижският вагоностроителен цех създава специфични студоустойчиви електрически влакове за Норилската железница, където те сполучливо се експлоатират и и в този момент при извънредно ниски температури.

Ако нещата вървят по този метод, скоро ще се возим на ръчно задвижвани мотриси /дрезини/. Въпреки че не са съвременни, те са си свои, европейски,- тъжно се майтапят в Латвия.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед7428Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед11798Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед11562Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед11774Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираКоментарен Поглед20987Д-р Румен Петков: Посещението на Си Дзинпин в Европа: Скритите посланияАлтернативен Поглед77480Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед76544„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед76284В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР