Сините диаманти се считат за един от най-редките цветове от

...
Сините диаманти се считат за един от най-редките цветове от
Коментари Харесай

Обвитият в мистерия Bleu Royal

Сините диаманти се смятат за един от най-редките цветове от всички диаманти. Страхотна случайност на природата, синият елмаз дължи цвета си на наличието на химичния детайл бор във въглеродната конструкция на скъпоценния камък.

Един от най-забележителните сини диаманти в света е Bleu Royal , който е категоризиран като елмаз вид IIb, равнище на качество, което включва по-малко от 0,5% от всички диаманти на Земята.

Учените считат, че сините диаманти се образуват на дълбочина от 400 благи под повърхността , четири пъти по-дълбоко от колкото 99 % от всички други диаманти. С тегло от 17,61 карата, Bleu Royal е най-големият безукорен и приказен блестящо наследник драгоценен камък , който в миналото се е появявал за продажба в историята на търговете.

Миналата година той бе продаден на търг на Кристи'с за малко над 44 млн. $ .

История, потънала в тайнственост

Разкошният Bleu Royal е подложен върху хубав пръстен , само че не е известно ръката на коя изискана дама е красило това украшение.
 
 Bleu Royal БГНЕС

Това крушовидно знамение е удивително освен с размерите и цвета си, само че и със загадъчното си минало. През последния половин век синият елмаз е бил в частна сбирка.

Предишните притежатели на диаманта и неговото пътешестване остават комплициран гоблен от шепот и чудеса .  През 2023 година този драгоценен камък освен наруши своето 50-годишно усамотение, само че също по този начин разруши ценовите върхове. 
 
 Bleu Royal БГНЕС

И също както Bleu Royal пристигна като мистерия, по този начин и потегли към новия си неизвестен притежател .

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР