Според френското списание Autohebdo пилотът на М-Спорт в Световния рали

...
Според френското списание Autohebdo пилотът на М-Спорт в Световния рали
Коментари Харесай

М-Спорт спира Фурмо и за рали “Япония”?

Според френското списание Autohebdo водачът на М-Спорт в Световния рали шампионат Адриен Фурмо ще пропусне последния кръг за сезона - рали “Япония ” (10-13 ноември). Младият френски водач към този момент пропусна две надпревари тази годината - “Акрополис ” и “Нова Зеландия ”, а в случай че тази информация се окаже вярна, то значи последният му старт този сезон в Испания към този момент е минал.

Фурмо записа доста сложна първа половина на сезона - поредност от тежки произшествия, която започва в рали “Монте Карло ” и стигна чак до рали “Ипр ” в Белгия. След удара там от отбора обясниха, че колата на Фурмо няма да може да бъде възобновена за макадамавата конкуренция рали “Акрополис ” в Гърция, а по-късно стана ясно, че Адриен ще пропусне и рали “Нова Зеландия ”.

Отсъствието на Фурмо от старта в Нова Зеландия, където той беше деклариран, беше обяснено с полемиката, извършена с отбора и отдадена на проектите му и представянето, което той би трябвало да преследва. А и по този начин М-Спорт си спести разноските за една кола до най-далечното и скъпо рали в календара тази година.
 В Тойота разискват дали да вземат Танак В Тойота разискват дали да вземат Танак
В рали “Испания ” Фурмо приключи на първо време от водачите на М-Спорт, само че остана едвам 8-и в крайното класиране, на над 2 минути и половина от спечелилия и показва движение, което не му разреши да се надява на освен това.
 Ойт Танак напуща Хюндай Ойт Танак напуща Хюндай
Пак съгласно Autohebdo, кариерата на Фурмо в WRC е заложена на карта и няма никакви гаранции, че Малкълм Уилсън и Ричард Милнър ще му обезпечат кола и за следващата година, макар че френският водач се употребява с поддръжката на Red Bull. Единият вид е Фурмо да се върне в WRC2 категорията за следващата година, а другият е да се опита да си сглоби частна стратегия с Rally1 автомобил от различен тим, само че това е доста малко евентуално.
 Себ Ожие ще има нов навигатор за рали „ Япония “ Себ Ожие ще има нов навигатор за рали „ Япония “
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР