Според експерти от Канадската автомобилна асоциация за хората става все

...
Според експерти от Канадската автомобилна асоциация за хората става все
Коментари Харесай

Многото електроника прави колата опасна

Според специалисти от Канадската автомобилна асоциация за хората става все по-трудно да управляват бордовите системи на автомобила и вследствие на това самото транспортно средство.

В тази връзка канадците възнамеряват да стартират акция за предизвестие на автомобилистите за рисковете от потреблението на развлекателни и други автомобилни системи по време на шофиране.

Независимите проби демонстрираха, че даже яденето по време на шофиране или диалогът с пасажер е задоволително, с цел да отвлече вниманието на лидера от пътната конюнктура.

Въпреки това Tesla забрани на водачите и пасажерите да играят игри на развлекателната система на техните електрически коли едвам откакто NHTSA се зае с идеята в края на 2021 година

Наскоро университетът в Юта, взаимно с Фондация за пътна сигурност, организираха изследване, което сподели, че някои характерности на актуалния автомобил изискват доста внимание.

Съобщава се, че осъществяването на някои задания благодарение на сензорния екран на мултимедийната система изисква на лидера разпръскване от пътната конюнктура, като най-голямото такова се пресмята на 48 секунди!

Междувременно Canadian Accident Research Foundation пресмята, че една от четири съдбовни произшествия в Канада се дължи на разсейването на водача от пътя, като повода е процеса по боравене с мултимедийната система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР