Торнадо премина през междущатска магистрала в Тексас и причини щети

...
Торнадо премина през междущатска магистрала в Тексас и причини щети
Коментари Харесай

Торнадо преобърна камиони ВИДЕО

Торнадо мина през междущатска автомагистрала в Тексас и аргументи вреди и вероятни пострадвания, до момента в който мощни стихии минаха нощес през елементи от щата, както и през прилежащия Оклахома.

Метеоролозите издадоха предизвестия за заплаха от торнадо и мощни гръмотевични стихии за обособени региони в двата щата, а през вчерашния ден в южната част на Тексас бяха надминати топлинните върхове със започването на дългия празничен уикенд.

Късно нощес торнадо е минало през северната част на окръг Дентън в щата Тексас, като е преобърнало камиони с ремаркета и е спряло придвижването по междущатска автомагистрала 35, оповестиха локалните управляващи.

Торнадото се е движело на изток със скорост 40 благи в час (64 км/ч) и Националната метеорологична работа на Съединени американски щати е издала предизвестие за заплаха от торнадо за северната част на окръг Дентън.

????: A Mass casualty event has been declared at a truck stop shell gas station with up to 150 people trapped with the roof collapsed

???? |

Currently, emergency crews have just declared a mass casualty event after a large, violent tornado passed through…
— R A W S A L E R T S (@rawsalerts)

При мощните стихии са развалени къщи, преобърнати са кемпери и са съборени стълбове на електропроводи и дървета в целия регион, в това число в градовете Сангър, Пайлът Пойнт, езерото Рей Робъртс и щатския парк " Ил дю Буа ", оповестиха управляващите на окръг Дентън. Няма още данни за броя на ранените.

Пожарната работа в град Дентън, на към 37 благи (59,5 км) северно от град Форт Уърт в щата Тексас заяви в обществената платформа " Екс ", че екипи на незабавна помощ са били извикани от локално яхтено пристанище " за голям брой жертви, някои от които са в капан ", написа Българска телеграфна агенция.

Полицията на Клеърмор в прилежащия щат Оклахома разгласи в обществените мрежи, че градът, ситуиран на към 28 благи (45 км) източно от втория по величина в щата град Тълса, е " затворен " поради вредите от бурята, в това число съборени стълбове на електропроводи и дървета и недостъпни пътища.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР