Според антрополога и експерт по демография доц. Алексей Пампоров от

...
Според антрополога и експерт по демография доц. Алексей Пампоров от
Коментари Харесай

Доц. Алексей Пампоров: Големият страх е, че може да се открои добър служебен кабинет

Според антрополога и специалист по демография доцент Алексей Пампоров от Българска академия на науките, просъществуването на нов кабинет в границите на този парламент зависи директно от това кой ще получи третия мандат.

" Демократична България " си изиска мандата, само че рискува да попадне в капан, при който ще се озове с оферти за министри, подкрепени от ГЕРБ и Движение за права и свободи, които могат да им създадат номер, с цел да наложат надзор ", съобщи той в ефира на Bulgaria ON AIR. И добави, че най-вероятният излаз от обстановката са предварителните избори.

Доцент Пампоров е на мнение, че през последните седмици от " Продължаваме промяната " вършат точно такава неточност - уволнения след вота на съмнение.

" Големият боязън е, че може да се открои добър длъжностен кабинет... При едни последващи избори се вижда, че има капацитет за нова групировка, обвързвана с министър-председателя на предходните кабинети ".

Експертът смята, че евентуалната фрагментарност на идващия кабинет зависи от предизборната акция и по кое време ще бъдат предварителните избори.

" Не изключвам опцията Народното събрание да не бъде толкоз фрагментиран. Виждаме, че Има Такъв Народ няма да успее да преодолее изборната преграда, партията надали ще бъде подкрепена от повече от 50 - 60 000 гласоподаватели. Партията на Стефан Янев ще бъде на ръба, а Българска социалистическа партия ще получи 5-6% ", предвижда той.

" Последните години демонстрират, че имаме към 20-25% релативно твърди електорати. Има обаче едни 15-20% от хората, които гласоподават напълно афектно ", добави Пампоров, съгласно който Движение за права и свободи, ГЕРБ и " Продължаваме промяната " сигурно ще влязат в Народното събрание, само че " идващите три партии ще са на ръба сред 5 и 8% ".

Експертът от Българска академия на науките заключи, че " страната е превзета - прокуратурата бездейства, полицията бездейства ", поради което жителите работят прочувствено, когато застанат пред урните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР