Спокойствието зарежда Голямото търсене на пъзели във времената на пандемия

...
Спокойствието зарежда Голямото търсене на пъзели във времената на пандемия
Коментари Харесай

Кои браншове печелят от пандемията

Спокойствието зарежда
Голямото търсене на пъзели във времената на пандемия обезпечи забележителен растеж на сектора през 2020-а година. Оборотът на най-големия производител в бранша Ravensburger се усили с 20 % и доближи 632 милиона евро. Компания е продала над 28 милиона пъзели - 32 % повече, в сравнение с през предходната година.
Пуф-паф
Ръст е регистриран и при производството на модели на влакчета, които са доста известни в Германия, в това число измежду политици - като да вземем за пример вътрешния министър Хорст Зеехофер. Лидерът на пазара Märklin е получил през ноември 50 % повече поръчки, в сравнение с в същия интервал през 2019-а. Фирмата означи забележителен оборот и по време на първия локдаун през март и април.
Добрата форма изисква жертви
Принципно важи: който поддържа хората в добра форма, печели. И защото по време на пандемията фитнес залите са затворени, цените на фитнес уредите скочиха внезапно. Както осведомят от Федералната статистическа работа, през декември спортуващите е трябвало да похарчат 13,1 % повече пари за уреди, в сравнение с година по-рано.

Колоезденето е съвременно
Още през лятото мнозина, решили да си купят ново колело, се сблъскаха с проблеми - магазините бяха изпразнени. По данни от допитване на социологическия институт " Аленсбах ", делът на хората, които всекидневно карат колело, е повишен спрямо предходната година от 17 на 22 %. Съгласно изследването мнозина желали да карат по-често и след рецесията.
Хайде в планината!
Във времената на пандемия германците се впуснаха да обикалят природата. " Пандемията стана причина за същински подем на разходките в природата ", установяват от Германския туристически съюз. Жалко единствено, че с туристически обувки и различен тип инвентар за излети не може да се завоюва толкоз доста, колкото с електрическите колела. Но отново е маркиран растеж.
Бум на домашните поправки
Оставайки трайно у дома, мнозина се впуснаха да усъвършенстват пространството вкъщи, което докара до взрив в търсенето на артикули от магазините от вида " Направи си самичък ". Фирмите в сектора записват плюсове в оборота от към 20 %.
Магията на дребния екран
Но и тези, които не се интересуват от влакчета, поправки или екскурзии, а избират да се излежават на дивана, способстваха за напредък, абонирайки се за стрийминг палтформи. Както оповестиха от " Нетфликс ", единствено сериалът " Дамски гамбит " е бил гледан от над 60 милиона души.
Най-желаният коледен подарък
Поради невъзможността да се вършат разнородни покупки и да се обикаля по магазини, айфонът притегли изключително огромен интерес. Резултатът: през четвъртото тримесечие Apple е продал тъкмо 90 милиона бройки, с помощта на което оборотът за интервала е надхвърлил 100 милиарда $.
Магията на компютърните игри
По мое време играехме на компютърни игри единствено когато родителите бяха на кино. Днес тези игри водят до растеж даже в брутния народен артикул. Тъй като PlayStation 5 и Xbox Series X надалеч не са безвъзмездни.
Апетитът идва с яденето
Както геймърите, по този начин и феновете на сериалите изпитват апетит - по тази причина се обръщат към компаниите снабдители на храна, които сега също процъфтяват. Пицата, бургерите, суши и други вкуснотии идват непосредствено у дома с няколко натискания на мишката, което сигурно ще докара до напор към фитнес залите, откакто бъдат още веднъж отворени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР