Списъкът на имуществото на украинските олигарси и политици, подлежащи на

...
Списъкът на имуществото на украинските олигарси и политици, подлежащи на
Коментари Харесай

Русия национализира апартамент на Зеленски в Крим

Списъкът на имуществото на украинските олигарси и политици, подлежащи на национализация в Крим, ще включва жилището на Владимир Зеленски в село Ливадия покрай Ялта, оповестява РИА Новости, базирайки се на източник от районното държавно управление.

По-рано ръководителят на Крим Сергей Аксьонов разгласи национализация на собствеността на украинските олигарси, политици и длъжностни лица, " които подкрепяха режима в Киев и нацизма ". Списъкът ще бъде подготвен тази седмица, след което кримският парламент би трябвало да вземе съответното решение.

През март Зеленски подписа закон за „ наложително изземване “ в Украйна на обекти - благосъстоятелност на Русия и нейните поданици. Освен това той се закани, че ще направи всичко, с цел да конфискува имуществото на „ съветските пропагандисти “, без да изяснява за кого тъкмо става дума.

По време на акцията за президентски избори в Украйна през 2019 година стана известно, че брачната половинка на Зеленски Елена е купила парцел в Крим през април 2013 година, който към оня миг към момента не е бил част от Русия. След покупката всички наложителни налози и такси са платени, а парцелът е публично заявен от Зеленски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР