Спирането на бойните действия между Израел и управляващото в ивицата

...
Спирането на бойните действия между Израел и управляващото в ивицата
Коментари Харесай

Примирието между Израел и Хамас официално влезе в сила

Спирането на бойните дейности сред Израел и ръководещото в линията Газа ислямистко придвижване Хамас влезе публично в действие в 2,00 ч. локално (и българско) време тази заран.

В линията Газа отекнаха изстрели, с които жителите дадоха израз на насладата си, а в Израел не се чуват сирените, предупреждаващи за ракетен обстрел, предават публицисти на Агенция Франс Прес.

Световните водачи приветстваха прекратяването на огъня и дадоха обещание да оказват помощ за възобновяване на линията Газа след израелските бомбардировки, лишили живота на над 230 индивида, и палестинските ракетни набези, взели 12 жертви в Израел,

Малцина анализатори обаче считат, че в близко бъдеще ще има прогрес към решение на главните въпроси в израелско-палестинския спор, отбелязва английският в. " Гардиън ".

Както Израел, по този начин и палестинските бойци в Газа се стремят да показват развиването на обстановката като победа за себе си. А като цяло ситуацията не се е трансформирало. Хамас продължава да ръководи линията Газа, над която Израел не престава да поддържа обсада, показва в разбора си вестникът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР