Специалният пратеник на САЩ за Западните Балкани Габриел Ескобар изрази

...
Специалният пратеник на САЩ за Западните Балкани Габриел Ескобар изрази
Коментари Харесай

САЩ: Сърбия трябва да въведе санкции срещу Русия

Специалният делегат на Съединени американски щати за Западните Балкани Габриел Ескобар изрази вяра, че Сърбия ще се причисли към останалите страни от Западните Балкани и ще вкара наказания против Русия след сформирането на новото държавно управление, оповестяват черногорските медии.

Почти всички страни от Западните Балкани се координираха за метода да накарат Русия да заплати цената за нашествието посредством наказания, посредством поддръжка за Украйна и нейния народ, съобщи Ескобар в онлайн послание през вчерашния ден на Срещата за народна власт в Югоизточна Европа, която се състоя в Будва.

Тема на срещата, която събра публични представители от Европейски Съюз, Съединени американски щати, Англия и района, бе " Войната в Европа - въздействието на Балканите ".

Сърбия е единствената страна в Европа, която не вкара наказания против Русия, въпреки да се съгласи с резолюциите на Обединените народи и декларациите на Европейския съюз, с които се осъжда съветското навлизане в Украйна, като формален Белград оправдава това свое мнение със " отбрана на виталните ползи на страната ". Специалният делегат на Съединени американски щати за Западните Балкани изрази вяра, че Сърбия ще се причисли към останалите страни от Западните Балкани и ще вкара наказания против Русия след сформирането на новото държавно управление.

Той съобщи също, че чака Черна гора да бъде идната членка на Европейски Съюз.

Ескобар съобщи, че страните от Западните Балкани са постигнали голям прогрес и впечатляващи промени, и изрази вяра, че Европа ще осъществя на процедура това, което приказва през днешния ден, когато става въпрос за евроинтеграцията на Западните Балкани.

Той посочи, че е огромен оптимист във връзка с вероятностите на страните от Западните Балкани да станат пълноправни членки на Европейски Съюз и че Съединени американски щати ще продължат своята поддръжка в тази тенденция.

Много съм вдъхновен във връзка с бъдещето на Западните Балкани, защото тази рецесия в действителност ни демонстрира, че политиката, която Съединени американски щати са избрали за поддръжка, ангажиране и промоция на Западните Балкани дава резултати, съобщи Ескобар. Той уточни, че най-голямото предизвикателство пред Западните Балкани на пътя към европейска интеграция съставлява корупцията, която е надълбоко вкоренена в страните от района от деветдесетте години на предишния век.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР