Спекулациите около здравето на севернокорейският лидер Ким Чен Ун отново

...
Спекулациите около здравето на севернокорейският лидер Ким Чен Ун отново
Коментари Харесай

Отново спекулации за здравето на Ким Чен Ун

Спекулациите към здравето на севернокорейският водач Ким Чен Ун още веднъж се разпалиха, откакто неотдавна оповестени фотоси демонстрираха, че е измършавял доста.

NK News, който проучва фотоси на Ким в послание към политическото заседание на ръководещата партия в края на предходната седмица, първата му обществена изява за един месец, съобщи, че наподобява е измършавял.

Във вторник основаният в Сеул уеб страница разгласява увеличени изображения, предполагащи, че Ким, за който се счита, че е на 37, е стегнал каишката на обичания си часовник, който съгласно известията е на стойност 12 000 $.

Снимките демонстрират, че лявата му китка е доста по-тънка, в сравнение с сходни изображения, направени през ноември 2020 година и март тази година.

Ким, върл пушач, чийто татко Ким Чен Ир умря от инфаркт през декември 2011 година, се бори със здравословни проблеми, които наблюдаващите приписват на тежестта и метода му на живот.

Националната разследваща работа на Южна Корея съобщи пред депутатите предходната година, че има вяра, че Ким тежи 140 кг и е качвал приблизително 6-7 кг годишно от идването си на власт в края на 2011 година, оповестяват NK News, представени от The Guardian.

От публикацията на уеб страницата не излиза наяве дали промененият външен тип на Ким е резултат от заболяване или умишлено решение да отслабне.

Един анализатор декларира пред NK News, че водачът може да е решил да отслабне, с цел да усъвършенства ситуацията си вкъщи. Страната се бори с дефицита на храна и икономическата рецесия, провокирана от трагичен спад в търговията с Китай по време на пандемията на ковид, поредност от естествени бедствия и интернационалните наказания, наложени в отговор на стратегиите на режима за нуклеарни и балистични ракети.

Здравето на Ким е чест източник на спекулации. През 2014 година той липсваше от общественото пространство близо шест седмици, преди да се появи още веднъж с бастун. Дни по-късно шпионската организация на Южна Корея съобщи, че е претърпял интервенция за премахване на киста от глезена.

Триседмично неявяване предходната пролет породи клюки, че той се е разболял тежко след интервенция на сърцето, като някои известия допускаха, че е умрял. По-правдоподобна доктрина - че той просто се е изолирал със фамилията си като защитна мярка по време на пандемията, се появи, откакто Ким още веднъж се зае със дилемите си в явно положително здраве.

Северна Корея продължава да упорства, че не е разкрила нито един случай на вируса, откакто затвори границите си с Китай и Русия и е спряла въздушния превоз./dnes.bg/

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР