Спаси София папка баснословни суми от метрото с рекетьорски методи,

...
Спаси София папка баснословни суми от метрото с рекетьорски методи,
Коментари Харесай

Рекет в розово: Борис Бонев папка баснословни суми от метрото

„ Спаси София ” директория баснословни суми от метрото с рекетьорски способи, въпреки и в розово, сигнализира източник на Narod.bg от Столичния общински съвет (СОС). Оказва се, че нежният водач Борис Бонев получавал съществени суми от шефа на „ Метрополитен ” ЕАД Стоян Братоев. Според информацията Бонев прибирал парите с контракти, сключвани на правилото: „ Дай и няма да питам… ”

Като общински консултант Борис Бонев има опция да притисне Стоян Братоев с нелицеприятни въпроси на съвещанията на СОС. За да не се случи това, шефът на метрото се „ откупвал ” с благи контракти за „ Спаси София ”, която напълно удачно е наричана „ Смучи София “.

Важно е да се напомним, че точно Борис Бонев е общинският консултант, който взима два пъти по-голяма заплата даже от кмета Йорданка Фандъкова. Той стартира политическата си кариера като общински консултант през 2019-а и до 2022-а коства на Столична община към 200 000 лв., като включим и плановете за табелки и осведомителни материали, дадени на „ Спаси София ”.

Оказва се, че високият приход му е обезпечен от тогавашния началник на Столичния общински съвет Елен Герджиков, който разчитал на Бонев да го поддържа с гласа си. Лично Герджиков вкарва умнокрасивото мъжле във всички значими комисии, с цел да окупира най-доходоносните позиции в СОС.

1392 лв. е брутното заплащане на всеки общински консултант в София. От 2019 година до септември 2022 година, единствено от чистата си заплата, Борис Бонев е получил близо 48 000 лв..

Като почетен член на СУСОФП (Специализиран общински приватизационен фонд) всеки месец Бонев получава още 3100 лв., с изключение на брутото 1392 лева

Реклама

Към сумата от 48 000 лв. би трябвало да прибавим и над 40 000 лв. хонорари от въпросната комисия.

Откакто е общинар, Борис Бонев получава още към 12 400 лв. за представителни разноски, за които дава фактури (с следващи номера – дали е случайно). Обикновено сумата, която показва за фактуриране е 679, 08 стотинки.

Към тези 100 400 (48000+40 000 +12400) лв. дотук би трябвало да прибавим още общо 22600 лв., които Борис Бонев в получил от началото на мандата си като общински консултант. Тази сума съставлява неговите хонорари като участник в разнообразни комисии. Тя варира от 656 до 2450 лв., според от месеца.

Така излиза, че ката месец „ спасителят на София “ получава от Столична община сред 5800 до 7500 лв.. Затова е именуван и „ най-скъпоплатеният общински консултант “. В същото време чираците от „ Спаси София “ работят без пари, с цел да майсторят колажи и карикатури, които Бонев употребява да иронизира Столична община.

Към парите на „ спасителя “ би трябвало да прибавим още сред 50 и 80 000 лв., които „ НПО-то е прибрало от градския превоз за направа на табелки и други услуги, разкри общинският консултант Карлос Контрера през май 2022 година.

Поводът, по който Контрера осветли схемата, бяха оповестените от Бонев годишни заплати на шефовете в градския превоз на София по време на митингите против кабинета „ Кирил Петков “.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР