Спартак Плевен взе глътка въздух и сложи край на серията

...
Спартак Плевен взе глътка въздух и сложи край на серията
Коментари Харесай

Спартак Плевен прекъсна негативната си серия в НБЛ с победа над Ямбол

Спартак Плевен взе глътка въздух и постави завършек на серията си от седем следващи загуби в НБЛ. Плевенчани измъкнаха инфарктна победа вкъщи против Ямбол с 84:82, като трепериха до финалната сирена.

Домакините започнаха по-силно, само че задатъкът им от 8 точки бе прекомерно нежен. Последва спад в играта им, само че в последните минути домакините въпреки всичко демонстрираха темперамент и измъкнаха триумфа.

Това е първи триумф за старши треньора на спартаклии Любомир Минчев, откакто той наследи поста от своя предходник Тодор Тодоров при започване на календарната година.

Силен мач като титуляр изигра Ивко Ивков, който записа 16 точки, 8 битки и 4 асистенции. С 16 точки се включи и Цветомир Чернокожев, който добави и 6 битки. Николай Стоянов се включи с 14 точки, 12 – Седариан Рейнс, а 11 – Станимир Маринов. В игра не влезе Евгени Хаджирусев.

За гостите от Ямбол Иван Лилов игра без промяна и наниза 25 точки. Трей Сампсън приключи ъс същия точков актив, а 14 вкара Уил Таварез. Мача още веднъж пропусна капитанът Павел Маринов, а в групата не бяха и Георги Герганов и завърналият се в тима Александър Матушев.

В идващия кръг Спартак почива, а Ямбол е посетител на Балкан. Победата е общо осма в актива на плевенчани досега през сезона, като имат и 8 загуби. Ямбол остава с пет победи и 10 провали.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР