SpaceX проведе генерална репетиция-учение по прибирането на астронавти, след тяхното

...
SpaceX проведе генерална репетиция-учение по прибирането на астронавти, след тяхното
Коментари Харесай

SpaceX репетира прибирането на астронавти

SpaceX организира генерална репетиция-учение по прибирането на астронавти, след тяхното завръщане на Земята. Космическата компания на Илън Мъск ще стартира превозването на астронавти до и от МКС през идната година, а морският съд Go Searcher ще се употребява за вземането на капсулата с екипаж на кораба Dragon. SpaceX обмисля всички сюжети и в този момент Go Searcher е оборудван с здравна каюта, площадка за вертолети за екстрени случаи, в случай че се наложи евакуация на астронавтите до най-близката болница.



Go Searcher е част от флота океански съдове, които SpaceX през последните години закупи за своите галактически полети. Най-известни от тях са самостоятелните безпилотни кораби, върху които кацат ракетите Falcon 9. Досега Go Searcher се използваше просто за акомпанимент на безпилотните платформи. Но през месец август тази година SpaceX значително обнови кораба, добавяйки хеликоптерна площадка, солиден купол и радиолокационно съоръжение за бърза връзка с екипажа на Dragon.



SpaceX в границите на програмата NASA Commercial Crew създава галактическия транспортен съд Dragon 2 (Crew Dragon), който ще се употребява за превозване на астронавти до и от МКС. Капсулата на Dragon би трябвало да се приводни покрай крайбрежието на Флорида, след което Go Searcher ще я вдигне на борда благодарение на кран.

Първият безпилотен полет на Dragon 2 е плануван за месец януари 2019 година. Ако всичко мине обикновено, ще последва полет с екипаж, плануван за месец юни 2019 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР