Албанският премиер Еди Рама обвини България за провеждането на ужасна,

...
Албанският премиер Еди Рама обвини България за провеждането на ужасна,
Коментари Харесай

Гнусна нападка на албанския премиер към България

Албанският министър председател Еди Рама упрекна България за провеждането на " ужасна, отвратителна и антиевропейска политика " против Северна Македония, съобщи организация " Максфакс ".

Рама взе присъединяване на конгрес в Тирана, проведен от Балканския център за градивни политики " Солуция ", в съдействие с Белградския център за политики за сигурност и фондациите " Отворено общество " и " Рокфелер ".

В събитието от българска страна взе участие Весела Чернева, консултант на някогашния министър председател Кирил Петков и заместник-директор на Европейския съвет за външна политика, оповестява БГНЕС.

„ Защо блокирате Северна Македония? Да покажете какъв брой сте мощни вкъщи! ",

сподели Рама и добави, че политиките на обсада са " ужасни, отвратителни и антиевропейски ".

" Какво желаете да постигнете с блокадата на Северна Македония? Какво смятате, че ще постигнете? Да се ​​откаже поддръжката в Европейски Съюз, това е единственото нещо, което можете да извършите! ", съобщи албанският министър-председател.

„ Това е най-антиевропейската политика, която можете да си визиите, това е най-ужасният метод към нашето бъдеще.

В дълготраен проект протичащото се е еднообразно нездравословно и рисково и за тях, освен за нас. Лудост! Пълна полуда! Какво значи? Че в този момент против всяка страна, която желае да се причисли към блока, може да се появи друга и да каже – не,

първо да забележим кой е бил тук първи, когато от маймуни сме станали хора, вие или ние ”,

добави Еди Рама.

„ Спадът в поддръжката за Европейски Съюз е резултат тъкмо от това! Национализмът отвлича Европейски Съюз, Съюзът става жертва на националистическите пориви на страните. Решението е просто - двустранните проблеми не би трябвало да бъдат употребявани за блокади. Ако някоя страна желае да се прави, че един двустранен въпрос е европейски, би трябвало да има най-малко още страна, която да я поддържа.

Не може 26 страни да споделят, че това е двустранен въпрос, а единствено една да претендира, че е общоевропейски и внезапно той да стане общоевропейски. Вместо България да съобщи: " добре, ние имаме проблем със Северна Македония, само че да го оставим настрани и да продължим договарянията и трансформацията на страните ", тя бойкотира.

Защо блокирате самите договаряния?

Защо блокирате промените? Лудост! Отвратително! “,

сподели още Рама.

Албанският министър председател съпостави връзките сред България и Северна Македония със завладяването на Константинопол от Османската империя.

„ Същото се случи и с Константинопол.

Докато гърците обсъждаха дали ангелите вършат секс, султанът ги завладя “, сподели той.

Еди Рама означи, че е рисково, когато предишното стане по-влиятелно от бъдещето:

„ Трябва да гледате на предишното с очите на бъдещето, а не противоположното. Нашите проблеми в района започнаха, когато получихме страни. Преди тук имаше хора, които живееха дружно, без значение от разликите си, правеха бизнес дружно, женеха се и се развеждаха...

Щом създадохме страни, започнаха проблемите.

Сега се занимаваме с това кои са майката и бащата на Александър, кой е този, кой е оня... какви нелепости!

Смятате ли, че елементарният гръцки таксиметров водач през днешния ден в действителност е извънреден правоприемник на Платон? Не мисля по този начин. Това е сериозна нелепост и всички ние се занимаваме с нея до степен, в която нашето бъдеще е заложено на карта “, счита Рама.

На форума приказваха още Майлинда Брегу, общоприет секретар на Съвета за районно съдействие и Даниела Шварцер, член на Френско-германската група за промени в Европейски Съюз. Модератор на събитието беше президентът на " Солуция " и някогашен македонски външен минисър Никола Димитров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР