SpaceX получи одобрение от регулатора на Федералната комисия по комуникациите

...
SpaceX получи одобрение от регулатора на Федералната комисия по комуникациите
Коментари Харесай

Ето с какво ще приемаме интернет от космоса и колко струва услугата

SpaceX получи утвърждение от регулатора на Федералната комисия по връзките на Съединени американски щати (FCC) за и разпространяване на второто потомство за приемане на сателитен интернет на Starlink. Обновената антена е по-компактна и се промени от кръгла в правоъгълна. Оборудването е по-леко, а цената беше понижена на половина.

Ще напомним, че планът Starlink е предопределен да излъчва интернет до всяка точка на Земята благодарение на 12 000 спътника от ниска околоземна орбита. На първо място, планът има за цел да обезпечи интернет зона със слаба или никаква интернет инфраструктура. Starlink се създава от 2014 година и мина в отворена бета версия през октомври 2020 година.
 Ето с какво ще одобряваме интернет от космоса и какъв брой коства услугата

Второто потомство съоръжение за приемане на Интернет Starlink съставлява правоъгълна антена с размери 50x30 cm (първото потомство бе кръгла антена с диаметър 55 cm). В резултат на преоформянето и оразмеряването на чинията Starlink тежестта ѝ се понижи от 7,2 кг (за автентично оборудване) на 4,2 кг (за обновения правоприемник на сигнал).

 Ето с какво ще одобряваме интернет от космоса и какъв брой коства услугата

Освен това в новия ще липсва кабелът Cat5e, а PoE кабелът, който може да се отдели в двата края, е съкратен до 23 метра. Захранващият кабел също става по-къс (1,8 метра). Актуализираният комплект включва двулентов 802.11ac Wi-Fi рутер с поддръжка на MU-MIMO 3 × 3. Оборудването е предпазено от прахуляк и вода в сходство със стандарта IP54. Между другото рутерът няма Ethernet конектор и, в случай че е нужен, ще би трябвало да закупите специфичен адаптер настрана.

Ръководството за потребителя съдържа пет общоприети метода за закрепване на оборудването Starlink, в това число 1,2 метра висок общоприет дирек, който може просто да бъде забит в земята. Намаляването на цената на комплект съоръжение на половина по никакъв метод няма да повлияе на цената на дребно на антената и за потребителите тя ще остане 500 $, а абонаментната такса - 99 $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР