Украйна не вижда заплаха за град Харков, въпреки руската офанзива

...
Украйна не вижда заплаха за град Харков, въпреки руската офанзива
Коментари Харесай

Украйна не вижда заплаха за град Харков

Украйна не вижда опасност за град Харков , макар съветската атака в граничните региони на региона, сподели секретарят на Съвета за национална сигурност и защита (СНБО) на Украйна Олександър Литвиненко в изявление за Франс прес.

" В момента съветските дейности в граничната зона не престават ", сподели Литвиненко,. " Можем да кажем, че не виждаме никаква опасност от офанзива против град Харков.

По думите му в съветската атака в района вземат участие над 30 хиляди души .

Според Литвиненко актуалната атака евентуално има за цел да сътвори буферна зона по границите на Харковска област, с цел да ограничи украинските офанзиви на съветска територия, които се ускориха през последните месеци.
 Русия свалила ракети, бомби и дрон над Белгород
Русия свалила ракети, бомби и дрон над Белгород

След като в неделя украински удар срина жилищен блок

Литвиненко признава, че Киев нанася удари на съветска територия , само че упорства, че те са ориентирани само против военни цели и нефтени и газови уреди, употребявани за доставяне на войските.

" Много е значимо Украйна да удря законни цели ", сподели той.

Коментирайки, Литвиненко сподели, че Андрей Белоусов е " умел управител, кадърен да обезпечи дълготрайна война на безсилие ".

" Това допуска, че Путин възнамерява война за дълго време напред. И война освен с Украйна, само че и със Запада като цяло. Война с НАТО ", сподели Литвиненко, като означи, че Русия не може да продължи да води война със сегашната си активност за неопределен срок.

" Запасите от руско време са големи, само че въпреки всичко лимитирани . Ако военните дейности продължат със същата активност, както в този момент, руснаците ще имат задоволително танкове и бронирани машини за година и половина. Тогава ще стартират да имат проблеми ", добави той.
 ISW: Харковска област остава приоритет в съветските военни интервенции
ISW: Харковска област остава приоритет в съветските военни интервенции

За порден ден рокадите на Путин занимават и Института за проучване на войната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР