Издирват българин за измама от 3 милиона евро. С авера

...
Издирват българин за измама от 3 милиона евро. С авера
Коментари Харесай

Издирват българин за измама от 3 милиона евро


Издирват българин за машинация от 3 милиона евро. С авера си взимали коли на лизинг в Австрия, след това ги продавали. Българин е търсен за машинация на обща стойност 3 милиона евро. Той и съучастникът му завъртели скица с коли.
Аверът му е задържан в Братислава мъж,
откакто виенската полиция е издала европейска заповед. Процедурата по екстрадиция на 43-годишния мъж е в ход, заяви през днешния ден пред медиите федералната полицейска дирекция.

Смята се, че от 2022 година насам –  в качеството си на ръководещ шеф на сдружение, той е купувал коли на лизинг, както и едно джакузи. Това е станало във Виена и в австрийската провинция Бургенланд.
След това мъжът, който е без ясно
поданство, в съучастие с 35-годишен българин, просто е препродавал закупените коли. Това съобщи пред АПА Филип Хаслингер, представител на полицията.
„ Вноските по закупените коли
не са били плащани “, сподели Хаслингер. След това пет присвоени автомобила са били иззети в чужбина, в това число в Розенхайм (Германия) и Москва. Според полицейските следствия на 37 коли е заменен нелегално притежателят..
„ Въпреки това нови лица не престават
да оповестяват, че са били наранени от измамата “, сподели Хаслингер. Търсенето на останалите 32 автомобила продължава, а следствията на дирекция „ Юг “ към националната следствена работа
във Виена към момента са в ход.
Неотдавна полицията разгласи за обществено търсене мъж без поданство и негов хипотетичен съизвършител. Издирването на 35-годишния българин продължава, разяснява АПА.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР