Twitter, сега наречен X, възстановява акаунта на Kanye West

...
Социалната медийна платформа X възстанови акаунта на Ye, изпълнителя, известен
Коментари Харесай

Социалната медийна платформа X възстанови акаунта на Ye, изпълнителя, известен преди като Kanye West, след като беше спрян преди почти осем месеца, защото рапърът е нарушил правилата на платформата забрана на подбуждането към насилие.

Акаунтът на Ye вече показва последната му публикация от 1 декември, ден преди, когато акаунтът му беше спрян на платформа X, новият собственик на име Илон Мъск даде Twitter.

Няма да имате право да монетизирате акаунта си в X и реклами няма да се показват до публикациите му, съобщи The Wall Street Journal в събота, цитирайки платформата на социалните медии.

Акаунтът на Ye беше спрян през декември, само два месеца след като беше възстановен, след като една от публикациите му изглежда показваше символ на свастика в звезда на Давид.

Мъск по онова време определи публикацията на Уест като „подстрекаване към насилие“.

X възстанови акаунта на Ye, след като получи уверение, че няма да използва платформата за споделяне на антисемитски или друг вреден език, се казва в доклада, цитиран от човек, запознат с въпроса.

Ye не е публикувал нищо ново, откакто се върна в платформата.

Платформата на социалните медии не отговори веднага на искането на информационната агенция Ройтерс за коментар.

Милиардерът собственик на X, който нарича себе си абсолютист на свободата на словото, приветства завръщането на рапъра в платформата през октомври, след като акаунтът му беше възстановен за първи път.

Мъск преди това възстанови акаунта на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп след провеждане на анкета, в която гласуваха около 14,8 милиона потребители на Twitter, като 51,8 процента гласуваха в подкрепа на възстановяването. Но Тръмп каза, че няма интерес да се връща към Twitter и ще се придържа към новата си платформа Truth Social.

Антисемитските забележки на Йе миналата година му струваха много в загубени бизнес сделки. Adidas прекрати връзките си с него след почти десетилетно партньорство, изоставяйки маратонките му с марка Yeezy.

През май германската компания заяви, че краят на изключително успешното й сътрудничество с West е достигнал продажби с около 400 милиона евро (441 милиона долара) през първото тримесечие на годината.

Gap и Balenciaga също прекратиха отношенията си с рапъра и дизайнера.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР