Софийският градски съд (СГС) остави в ареста Венцислав Василев, 64-годишния

...
Софийският градски съд (СГС) остави в ареста Венцислав Василев, 64-годишния
Коментари Харесай

Ограничителна заповед се оказа безполезна при убийство, обвиненият остава в ареста

Софийският градски съд (СГС) остави в ареста Венцислав Василев, 64-годишния мъж, който е упрекнат за убийството на по-младата си с над 20 години втора брачна половинка, която простреля с пет патрона в петък в столичния квартал " Лагера ". Определението на съда не е дефинитивно и предстои на обжалване.

Обвиняемият описа пред съда, че прострелял брачна половинка си след скандал, в който тя му споделила, че няма да види повече двете си деца. В правосъдната зала стана известно, че Василев е с тежко заболяване. Той упрекна втората си брачна половинка за неуспеха на първия си брак. Заради нея оставил семейство и две деца, с които не е имал право да се чува и вижда, както и две внучки, които не го познавали.

Мъжът, който към този момент изгубил по думите му всичко - и движимо и недвижимо поради нея, и се постанова да живее и работи в Ямбол, разказа брачната половинка си като алкохоличка, която допреди 1 година даже не е работила, с изключение на откакто е била назначавана в негови компании.

След въпрос от съдията дали съжалява за нещо, Василев, представен от уеб страницата ClubZ.bg отговори: " Съжалявам единствено за разрушеното първо семейство ".

Адвокатът му Деница Димитрова обърна внимание на съда на чистото правосъдно минало на клиента си, на тежкото заболяване и че е наел непрекъснат адрес покрай Онкологията в София, където да бъде разполагаем за процедури. Прокуратурата от своя страна настоя за непрекъснат арест, тъй като закононарушението е извънредно тежко - стреляно е 5 пъти в заведение със 7 маси, на които е имало клиенти, в това число майки с деца.

Обвиняемият репликира представителя на обвиняването с: " Тази квартална механа, в която Елена Василева постоянно пие, е градинка. Беше самичка на скамейка, а зад нея е трева, земя и шубраци ". Той акцентира, че я уцелил с всичките патрони. Допълни: " Тя не ми даде след 12 години брак да седна, да приказваме за децата. "

В постановлението си арбитър Атанас Атанасов отсъди, че явно сега Василев е с лабилна душeвност. " И в същия миг е в положение, което постанова неговото уединяване от обществото – поради съществуващата действителна заплаха да извърши ново противообществено действие, както във връзка с него самия, по този начин и на останали членове на обществото ", добави съдията.

Инцидентът влезе в общественото пространство още веднъж поради неналичието на навременна реакция от институциите. Днес от описа на другарка на убитата Елена, която е свидетел на убийството, пред " Нова телевизия " стана известно, че тя е подавала четири тъжби до полицията и прокуратурата, поредност позвънявания на тел. 112 и е имала издадена ограничаваща заповед по отношение на мъжа си. Последната тъжба е подадена часове преди убийството.

Коментар на " Капитал " за случая четете тук.

Случаят наподобява на този отпреди месец и половина, когато Стефан Станев умъртви по жесток метод приятелката си Виола Николова. И тогава се разбра, че в продължение на години Министерство на вътрешните работи и прокуратурата са отказвали да извърнат внимание на сигналите за принуждение и закани, които някогашната брачна половинка на Стефан е отправяла към тях. Веднага след този случай управлението на Министерство на вътрешните работи и държавното обвиняване обявиха решителност за справяне с казуса. Уж поради случая оставка подаде и районният прокурор на София Петър Белчев (всъщност същинската причина да напусне поста са установени нарушавания при инцидентното систематизиране на делата).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР