Sофийската районна прокуратура е назначила множество експертизи и води активно

...
Sофийската районна прокуратура е назначила множество експертизи и води активно
Коментари Харесай

Отново разлепиха некролози на жив съдия в София

Sофийската районна прокуратура е назначила голям брой експертизи и води интензивно следствие, с цел да се разбере кой е разлепил към постройката на Софийския областен съд (СРС) некролози на жив арбитър. Това излиза наяве от известие от държавното обвиняване.

news.lex.bg

В началото на месец юли след сигнал от ръководителя на съда беше формирано досъдебно произвеждане за хулигански дейности, осъществени с извънреден цинизъм. Тогава до постройката на съда бяха разлепени некролози на същия арбитър.Става дума за съдията Станислав Седефчев, като на некролога тогава очевидно преднамерено семейството му беше написана „ Серефчев “.

Новите некролози са открити преди дни - на 9 октомври. Направени са огледи и са конфискувани материални доказателства.

От прокуратурата оповестяват, че досега са осъществени голям брой дейности – разпитани са очевидци, направени са претърсвания на няколко адреса, конфискувани са материални доказателства и са назначени голям брой експертизи, измежду които сложна, ДНК-експертиза, видео-техническа и дактилоскопска експертиза, чиито резултати се чакат.

След като в понеделник още веднъж са били открити некролози на арбитър Седефчев, са били направени огледи, конфискувани са материални доказателства, назначени са още експертизи.

„ При събиране на задоволително доказателства за виновността на несъмнено лице, ще бъде преценена опцията за привличането му към наказателна отговорност “, прецизират от СРП.

Съобщението са осъществените дейности идва единствено ден, откакто Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет реши да изиска информация от и.ф. основния прокурор Борислав Сарафов за придвижването на досъдебното произвеждане във връзка отвратителните действия.

Същевременно през вчерашния ден Семеен кодекс на Висш съдебен съвет одобри декларация, с която оказа институционална поддръжка на арбитър Седефчев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР