Основните кандидати за председател на ЕК се изправихаедин срещу друг

...
Основните кандидати за председател на ЕК се изправихаедин срещу друг
Коментари Харесай

Водещите кандидати за председател на ЕК се изправиха един срещу друг в пряк дебат

Основните претенденти за ръководител на Европейска комисия се изправихаедин против различен в спор в пленарната зала на Екологичен потенциал в Брюксел. За втори мандат отпред на Комисията се бори Урсула фон дер Лайен, която все още е и с най-големи шансове за победа.

- Икономика и претовареност

- Отбрана и сигурност

- Климат и околна среда

- Демокрация и водачество

- Миграция и граници

- Иновации и технологии
Валтер Байер (Австрия), Европейска левицаСандро Гоци (Италия), Renew Europe NowТери Райнтке (Германия), Европейски зелениНикола Шмит (Люксембург),Партия на европейските социалисти (ПЕС)
Въпросите към тях бяхазадавани от публиката в пленарната зала, от феновете, както и от двамата модератори на полемиката.

На влизане в залата Гоци и Шмидт изрично изключиха обединения с крайнодесни обединения - възможност, за която фон дер Лайен търпи огромни рецензии от досегашни сътрудници. Шмидт изрази предпочитание да не се дават толкоз пари за въоръжение и за Украйна. Не избираме заканите, пред които се изправяме, посочи той. Трябва да влагаме средства в защитата, без това да значи да не влагаме в доближаването на обществото. Всеки би желал мир, само че въпросът е при какви условия, добави той.

Фон дер Лайенпък разяснява, чеЕС е въвелминимална работна заплата и насочи 81 милиарда евро за саниране на постройките, а 21 милиарда евро - за обществени жилища.Тя настоя за възстановяване на военното произвеждане, Европейски Съюз да има общи отбранителни планове и даде образец с противоракетната защита. Трябва да продължим поддръжката за Украйна и да подобрим личната си защита, добави тя.

Според претендента на левицата Валтер Байер повишението на прогнозните резултати на крайната десница е вследствие на несигурността, която ги кара да побесняват. " Ако в действителност желаеме да победим крайната десница, би трябвало да подсигуряваме, че хората ще имат заслужен живот ", съобщи той.Байер уточни като най-голямата опасност пред сигурността измененията в природата. Той изрази подозрение в нуждата от повече разноски за защита. Байер се разгласи за преустановяване на огъня в Украйна и настоя, че решение не може да бъде открито на бойното поле.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР