24 май ни напомня, че е необходимо да ползваме повече

...
24 май ни напомня, че е необходимо да ползваме повече
Коментари Харесай

ДРАГОМИР ДРАГАНОВ: ДУМИТЕ ПОРАЖДАТ МИСЛИ, А МИСЛИТЕ ВОДЯТ ДО ДЕЙСТВИЯ. НЕКА ИМАМЕ КУРАЖА ДА ОТСТОЯВАМЕ НАЦИОНАЛНОТО СИ ДОСТОЙНСТВО

„ 24 май ни припомня, че е належащо да употребяваме повече словото, с цел да сме по-обединени и да градим дружно по-доброто си бъдеще. С думите би трябвало да предлагаме хрумвания, а не да преиначаваме действителността и да унищожаваме истината. Думите пораждат мисли, а мислите водят до дейности. Нека имаме куража да бъдем почтени между тях и да отстояваме националното си достолепие и еднаквост чрез многообразието на българския език “, с тези думи регионалният шеф на Русе Драгомир Драганов се обръща към русенци по случай идното отбелязване на Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската книжовност, култура и просвета и на славянската словесност. Той споделя още, че непреходността и силата на родната тирада ни предизвикат да се замислим за това какъв брой културно обогатен народ сме. „ Празници като утрешния ни карат да се гордеем, че живеем в страна, която е измежду съкровищниците на Европа и е основател на една от писменостите в света, на която са написани мостри в литературата “, добавя още Драганов.

Предвижда се на следващия ден регионалният шеф Драгомир Драганов да посети две русенски учебни заведения – СУ „ Христо Ботев “ и Професионалната гимназия по стопанска система и ръководство „ Елиас Канети “. По-късно той ще участва и на празничния концерт на представители на Общинския детски център за просвета и изкуство и Общинския юношески дом. Събитието е проведено от Община Русе. В събота Драгомир Драганов ще се срещне с представители на българската общественост в Румъния. Инициативата, която ще бъде в Букурещ, се организира по самодейност на посланика ни в северната ни съседка Н. Пр. Радко Влайков и на Съюз на банатските българи в Румъния.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР