Арт инсталация Да направим света по-цветен и красив“ с творби

...
Арт инсталация Да направим света по-цветен и красив“ с творби
Коментари Харесай

Арт школа „Колорит“ с проект „Да направим света по-цветен и красив“

Арт апаратура „ Да създадем света по-цветен и хубав “ с произведения на деца от арт школа „ Колорит “ с началник художничката Майя Ананиева е част от креативното пространство на ХГ „ Илия Бешков “. Проектът беше показан публично в сряда вечер - в навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, като в границите на церемонията бяха връчени и награди на ученици на школата, отличени в наши и интернационалните състезания.



От името на Община Плевен цветя за дребните художници изпрати кметът доктор Валентин Христов, на награждаването участваха заместник-кметът Елина Димитрова и началникът на отдел „ Култура и туризъм “ Анелия Дечева, доста деца и родители.



Вечерта стартира с мултимедийна презентация на елементи по арт плана и работата на „ Колорит “ от ръководителя на школата Майя Ананиева:

„ Арт инсталацията „ Да създадем света по-цветен и хубав “ е новаторски и пробен план на школа „ Колорит “, подсилен и финансиран от Община Плевен като блестящо културно събитие, показано в пространството на изложба „ Илия Бешков “.



Идеята за този план и въодушевеното му осъществяване ни приобщи към международните трендове в ръчното изобразяване върху памучен и копринен текстил и върху облекла, показано по най- атрактивния метод – във тип на арт апаратура. Като арт възпитател и началник на водеща арт школа в света, взех решение, че това ще бъде едно ново предизвикателство към моите възпитаници, които са на възраст от 4 до 18 години.



Три неповторими техники, посредством които се основават неповторими дизайнерски произведения, е извънредно прекарване. Колективното изобразяване върху коприна даде нова страст на децата и те откриха неограничените благоприятни условия и независимост за творчество. Всички се оправиха с лекост, опитаха, любуваха се на артистичните си благоприятни условия и на прелестните произведения, които изпълваха като цветна река ателието.



Арт инсталацията със основаните невероятни произведения, като краен живописен артикул в залите на ХГ „ Илия Бешков “, е нашият подарък за всички. Това е единствено началото. Очакват ни нови чудеса в неограничения свят на изкуството “.



В рамките на откриването на Арт инсталацията „ Да създадем света по-цветен и хубав “ беше открита и галерия с рисунки на децата от школата на тематика „ Имаш единствено това, което си дал “. Връчени бяха и награди от интернационалните състезания в Япония, Германия, Полша, Чехия, Бангладеш, Сърбия, Румъния, Словения и от национални състезания, извоювани от децата на „ Колорит “ от началото на тази година.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР