Софийската градска прокуратура предложи на обвинител номер 1 Иван Гешев

...
Софийската градска прокуратура предложи на обвинител номер 1 Иван Гешев
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска имунитета на Радостин Василев. Той: Опит да бъда сплашен

Софийската градска прокуратура предложи на обвинител номер 1 Иван Гешев да внесе стимулирано искане до Народното събрание, което да позволи депутатът от „ Продължаваме Промяната - Демократична България ” в 49-ия парламент Радостин Василев да бъде притеглен към наказателна отговорност, оповестяват от държавното обвиняване.

В Народното събрание Василев разяснява новината: „ Един час, откакто споделих, че механизмът за следствие на основния прокурор е на път да бъде признат и контактните групи сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ работят доста интензивно, и че е време Иван Гешев да бъде разследван, той реагира незабавно ”, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

„ Аз нямам никакви терзания, това е опит от страна на Прокуратурата да бъда сплашен или да бъде ударена парламентарната ни група - това няма да се случи ”, сподели още националният представител. Той изясни, че с сътрудниците си ще разяснява имунитета и добави: „ Много съм неуместен, това е и повода да бъда нападнат и от президента ”.

Наблюдаващ прокурор е счел, че в хода на следствието са събрани доказателства за това, че на 13.06.2022 година депутатът от ПП-ДБ, посредством заплашване, е направил опит да принуди народния представител Христинка Иванова, обратно на убежденията и волята ѝ, да напусне парламентарната група на партия в 47-ото Народно заседание, както и Народното събрание.

Като депутат Василев е „ лице с имунитет “. Затова за привличането му в качеството на обвинен за осъществено от него закононарушение от общ темперамент е належащо позволение на Народното събрание.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР