Софийската градска прокуратура е съгласна бизнесменът Васил Божков да е

...
Софийската градска прокуратура е съгласна бизнесменът Васил Божков да е
Коментари Харесай

Прокуратурата съгласна Божков да е на свобода, но срещу 500 хиляди лева

Софийската градска прокуратура е съгласна предприемачът Васил Божков да е на независимост против половин милион лв. парична гаранция, оповестиха от съда. Преди няколко дни градският съд дефинира за Божков гаранция от 130 000 лв., само че прокуратурата е протестирала размера.

Жалба против решението на градския съд има и от юристите на предприемача, които упорстват той да е на независимост без мярка за неотклонение.
Очаква се тази седмица окончателното решение да бъде взето от апелативния съд.
На 7 май Софийският градски съд пусна от домашния арест предприемача Васил Божков. Съдът се стимулира, че към този момент са минали осем месеца от задържането му.
Според съда няма заплаха на независимост Божков да извърши закононарушение. Няма риск и предприемачът да въздейства върху събирането на доказателства. Също по този начин няма заплаха и той да се укрие. Божков остава на независимост под парична гаранция в размер от 130 000 лв..
В претекстовете си съдът записа, че Божков има прецизно държание от началото на ареста му, не е нарушавал мярката си за неотклонение. Неоправдана процесуална принуда би било, в случай че Божков остане под домакински арест, уточни съдът.

Снимка; БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР