Ръководителят на отдел Човешки ресурси в руското министерство на отбраната

...
Ръководителят на отдел Човешки ресурси в руското министерство на отбраната
Коментари Харесай

Задържаха високопоставен служител на руското военно министерство

Ръководителят на отдел " Човешки запаси " в съветското министерство на защитата Юрий Кузнецов бе задържан по съмнения във взимане на рушвет, откакто пари в брой и полезности на стойност повече от един милион щатски $ бяха открити в негови парцели, обявиха съветски следователи, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Следственият комитет на Русия съобщи, че Кузнецов е обвинен в " приемане на рушвет в изключително огромни размери ".

" Според следствието през интервала 2021-2023 година, до момента в който е отпред на 8-о ръководство на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация, Кузнецов е получил рушвет от представители на търговски структури в подмяна на осъществяване на избрани дейности в тяхна изгода ", добави комитетът.

Арестът на Кузнецов е симптом, че най-големият корупционен скандал в държавното управление от години се разраства единствено няколко дни, откакто президентът Владимир Путин ненадейно в профил министъра на защитата Сергей Шойгу от поста му, разяснява Ройтерс.

Най-малко петима души бяха задържани по отношение на разрастващ се скандал с подкупи в министерството на защитата, който стартира на 23 април със задържането на заместник-министъра Тимур Иванов.

Министърът на защитата Сергей Шойгу бе ненадейно отхвърлен от поста си в неделя и бе назначен за секретар на Съвета за сигурност на Русия.

В новото държавно управление, което е в развой на утвърждение от страна на Народното събрание, на мястото му ще бъде назначен Андрей Белоусов – икономист, който преди този момент бе вицепремиер.

Анализатори считат, че назначението на Белоусов е част от тактика на Путин за възстановяване на успеваемостта на съветската военна стопанска система, като тя включва и премахване на корупцията при възлагането на военни контракти.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР