На 14-ти май в Бургаския окръжен съд започва делото срещу

...
На 14-ти май в Бургаския окръжен съд започва делото срещу
Коментари Харесай

Започва делото за убийството на полицаите, пометени от автобус с мигранти

На 14-ти май в Бургаския областен съд стартира делото против сириеца Омар Аднан, който е упрекнат в съзнателно ликвидиране на двама служители на реда след гонка с рейс с мигранти. Фаталният случай, при който починаха Йордан Илиев и Атанас Градев се случи след полицейско гонене на рейс, на 25 август преди съвсем две години.

Автобусът, в който имаше 48 незаконни бежанци връхлетя върху патрулния автомобил на двамата бургаски служители на реда. В очакване на старта на делото за първи път след случая пред NOVA застанаха родителите на убитият Атанас Градев. Те упорстват за строга присъда за водача на рейса. Но още търсят отговори кой и за какво е изпратил сина им и сътрудника му да стопират рейса с патрулен автомобил.

„ Очаквам обективна присъда – до живот. Това е тежък удар. Разбито ни е фамилията и здравето. Чувстваме доста болежка и доста тъга”, сподели в ефира на „ Здравей, България” майката на починалия Атанас Градев – Керана Градева.

Бащата Панайот Градев също изясни, че чака обективна и действителна присъда. „ Синът ми и сътрудника му са били на промяна в елементарен пътен полицейски патрул. Не е било тяхна работа да се включват в такава профилирана акция”, уточни той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР