Окръжна прокуратура – Варна е внесла в съда искови молби

...
Окръжна прокуратура – Варна е внесла в съда искови молби
Коментари Харесай

Варненската прокуратура иска забрана на две организации, насаждащи омраза

Окръжна прокуратура – Варна е внесла в съда искови молби за преустановяване активността на две сдружения с нестопанска цел, регистрирани през 2014 година. Касае се за съдружие Българско национално придвижване " Шипка “ и съдружие Български воински съюз " Васил Левски “, ръководени от трима мъже - Д.С. на 62 година, В.Р. на 65 година и И.Л. на 30 година, оповестява ИА Фокус.

Двете организации са употребявали обществени мрежи и електронни уеб сайтове, с цел да доближават до съидейници и посредством разнообразни изявления са успявали да притеглят симпатизанти към концепциите си. Официалните им цели, съгласно устава на сдруженията, са развиване и одобряване на духовните полезности, както и други действия с патриотична устременост.

Същевременно обаче е открито нарушаване на член 44, алинея 2 от Конституцията на Република България. В хода на инспекцията на активността на сдруженията, осъществена от Окръжна прокуратура - Варна, са установени текстове, в които се насажда ненавист на верски и етнически симптом, както и апели за разпра с непознати жители, представители на избрани етноси и религии.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР